ALERTĂ ÎN MEHEDINȚI din cauza inundațiilor. O cisternă plină cu bitum s-ar putea răsturna în Dunăre 

Data publicării:
INUNDATII

Circulaţia pe drumul naţional 57 care leagă cele două localităţi a fost închisă azi-noapte după surparea unui pod. Şi drumul naţional 6, care leagă Orşova de Drobeta Turnu Severin este blocat de mai bine de 14 ore, din cauza alunecărilor de teren. Două tiruri au fost surprinse de valul de pământ şi au blocat şoseaua.

Muncitorii și pompierii încearcă să aducă pe drum una dintre cisterne, care este plină cu bitum. Cisterna ar putea ajunge în Dunăre.

Angajaţii de la Drumuri Naţionale au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru ridicarea cisternei şi a autotrenului de pe carosabil, însă fără rezultat, întrucât s-au produs noi alunecări de teren.

Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că marţi la faţa locului se intervine cu două utilaje, traficul între Drobeta Turnu Severin şi Timişoara fiind deviat pe DN 67 D Floreşti-Baia de Aramă-Băile Herculane. În zona viaductului Vârciorova, coloanele de autotrenuri staţionate se întind pe o distanţă de peste doi kilometri, şoferii aşteptând reluarea circulaţiei.

În judeţul Mehedinţi, care de luni dimineaţă şi până marţi, la ora 14.00, se află sub cod portocaliu de inundaţii, în cursul zilei de luni o persoană a murit, după ce a fost prinsă de o alunecare de teren în maşină, la Orşova, iar alţi doi oameni - un bărbat şi o femeie - sunt daţi dispăruţi după ce au fost luate de viituri în comuna Eşelniţa.

De asemenea, potrivit primarului comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru, toate cele 900 de gospodării din comună au fost afectate de inundaţii. Totodată, patru familii din comuna Eşelniţa au fost evacuate, luni seară, oamenii fiind cazaţi la Primăria Eeşlniţa întrucât locuinţele lor sunt în pericol de a fi luate de ape.

Inundaţiile au afectat şi municipiul Orşova, unde traficul a fost blocat, luni, după ce străzile au fost acoperite cu mâl adus de aluviuni, totodată fiind inundate şi sediile mai multori instituţii publice, între care Oficiul de Cadastru şi Direcţia Finanţelor Publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri