ALERTĂ. Sute de mii de ouă infestate cu o tulpină de salmonella care poate duce la deces

Data publicării:
oua

Peste 330.000 de ouă au fost retrase de pe piaţă pentru că erau infestate cu o tulpină periculoasă de salmonella. Ouăle au fost aduse din Polonia şi au fost distribuite în judeţele Sibiu, Prahova, Caraş-Severin, Timişoara, Hunedoara şi Argeş.

Nu au ajuns la raft, ne asigură vicepreşedintele ANSVSA, Mihai Ponea. Pentru că este vorba de o cantitate substanţială, ANSVSA a dat alertă europeană. Polonia este unul dintre furnizorii importanţi de ouă. Tulpina de salmonella descoperită este extrem de periculoasă şi poate duce la deces, în cazul copiilor şi bătrânilor.

Mihai Ponea, vicepreşedinte al ANSVSA: „De această dată, ouăle sunt provenite din Polonia, fapt pentru care astăzi s-a iniţiat şi alerta europeană, a fost notificată Comisia Europeană pentru a se lua măsuri şi în celelalte state.

Noi am fost iniţiatorii, la noi a fost depistat pozitiv cu Salmonella typhimurium şi acest lucru a fost posibil cu o aşa rapiditate datorită noului sistem rapid de alertă pe care ANSVSA l-a pus în mişcare de câteva luni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri