Alimentele care expiră în cel mult trei zile trebuie vândute la preţuri mai mici şi aşezate pe rafturi speciale

Data publicării:
carne in supermarket - 5489244-Mediafax Group-Silviu Matei

Mulţi dintre cumpărători nu verifică termenul de expirare al produselor atunci când sunt vândute la promoţie.

Ca să le vină în ajutor, senatorii vor ca alimentele aflate în prag de expirare să fie prezentate în locuri speciale.

Alimentele vor fi asezate pe rafturi special amenajate în marile magazine astfel încât românii să știe exact ce produse expiră în maximum trei zile si sunt vândute la promoţie.

Ideea este pe placul cumpărătorilor.

Comercianţii spun însă că o astfel de prevedere este greu de pus în practică pentru că produsele din carne nu pot fi aşezate lângă fructe şi legume.

„Am produse care doar trei zile rezistă, cu alea ce fac, le duc direct la preţ redus? Înseamnă că şi furnizorii ies în pierderi şi noi, costurile economice, cele cu forţa de muncă pentru un astfel de layout de magazin le-a luat cineva în calcul?”, se întreabă Delia Nica, reprezentant Asociaţia Marilor Reţele Comerciale.

Ințiativa legislativă a senatorilor a fost trimisă spre aprobare la Camera Deputaţilor, cameră decizională. Nu este prima de acest fel. Anul trecut, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a încercat să convingă marile lanţuri de magazine să vândă produsele care se apropie de termenul de valabilitate cu reducere de până la 70%. Totul a rămas însă la stadiul de propunere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri