Alocaţiile copiilor se dublează

Data publicării:
mame copii


ACTUALIZARE 15.35. Alocaţiile copiilor se dublează.  

Au fost 322 voturi pentru dublarea alocaţiilor de la 42 de lei la 84 de lei.

V. Ponta, atac la PNL pe tema alocaţiilor pentru copii: Noi găsim banii, nu ştiu de unde or să-i găsească ei în continuare


"Având un vot atât de consistent, sunt convins că veţi vota la bugetul pe 2016 resursele financiare necesare. Trebuie să păstrăm măsura şi în 2016", a declarat Victor Ponta, de la tribuna Parlamentului.

O veste excelentă pentru familiile din România: am reușit să dublăm alocația pentru copii, la 84 de lei, și să creștem...

Posted by Alina Gorghiu on 20 Mai 2015

Deputaţii au aprobat cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă", un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii.

„De ce nu sunteţi de acord cu majorarea alocaţiei de stat pentru copii la 84 de lei?”

Întrebarea deputatului PNL, Cristina Pocora, era adresată majorităţii parlamentare după ce, în comisia de muncă, amendamentul a fost respins: au fost 9 voturi pentru majorarea alocaţiilor şi 12 împotrivă.

Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD: „Întotdeauna trebuie să existe un echilibru între voinţă şi posibilităţi. Suntem absolut de acord ca alocaţiile să crească, este şi unul dintre dezideratele majore ale social democraţilor, dar lucrurile astea trebuie să le facem în limita unor resurse de care şi dispunem, altfel rămân doar vorbe în vânt”.

Reprezentanţii UDMR susţin majorarea alocaţiei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Sugerează însă că ar trebui rediscutate în Parlament şi criteriile de acordare a acestui drept în funcţie de venitul familiei, numărul de copii şi vârsta lor.

Károly Kerekes, UDMR: „Într-adevăr, cum am spus la început, 42 de lei este inacceptabilă această sumă, deci trebuie să facem ceva în acest sens”.

Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii: „Atunci când vom găsi sursa de finanţare, pentru a creşte toate alocaţiile de stat din România o vom face cu siguranţă şi cu responsabilitatea necesară”.

După dispute, deputaţii au început votul asupra legii, pe articole.

Valeriu Zgonea: „Vă rog frumos să vă pregătiţi cartelele. Să înceapă votul: 98 de voturi pentru, 3 abţineri, 77 de voturi împotrivă, amendamentul a trecut. Asta e viaţa. O să îi spun fiicei-mele că i-a trecut amendamentul. Proiectul de lege merge la votul final”.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supus votului final la ora 15.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri