Ambasada SUA alocă bani pentru modernizarea maternității din Medgidia

Data actualizării: Data publicării:
maternitate medgidia

Militarii americani ajută la renovarea Maternităţii Spitalului din Medgidia. Mai exact, Ambasada SUA alocă 320.000 de dolari pentru modernizarea unei secţii. Vor fi reparate mai multe săli de operaţii, saloane, vestiare şi duşuri.

 

În blocul materno-infantil al Spitalului Municipal Medgidia se munceşte de zor. Reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti au vrut să vadă cum evoluează lucrările pentru care statul american a donat 320.000 de dolari.

„Acum suntem aici şi ne concentrăm pe acest proiect. Dar echipa noastră caută şi alte moduri în care putem ajuta”, afirmă Abgail Rupp, adjunct şef misiunea diplomatică a SUA în România.

„Abia așteptăm să vedem terminat acest proiect. Mai avem şi altele în ţară pe care le-am pornit, le-am terminat şi au fost un real succes”, spune Steve Klingman, U.S. Army.

Proiectul este programat să se finalizeze în septembrie. Cu puţin ajutor s-ar putea termina chiar mai devreme”, afirmă Brad Stark, U.S Army.

Noua secţie în care vor veni pe lume copiii, la Medgidia, va fi una la standarde internaţionale.

3 săli de naștere moderne, o sală de operație, o cameră de resuscitare bebe, un salon preoperator, unul post operator, cabine pentru personal”, spune Eugen Agliţoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

Pe lângă numărul de nașteri pe care sperăm și îl dorim mai mare vom avea și o calitate mai bună a actului medical”, declară Lucian Cocoş, şeful secţiei Obstetrică- Ginecologie.

Municipalitatea spune că sprijinul americanilor nu este singurul de care beneficiază unitatea medicală.

„Nu aveam finanțare pentru așa ceva. Ne-a venit la fix. Însă, știti că mai avem finanțări pentru realizarea întregului spital, o investiție pe fonduri europene de 12 milioane de euro”, spune Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia.

Proiectul sponsorizat de Ambasada SUA la Bucureşti ar urma să fie gata de inaugurare la începutul toamnei. Până atunci, conducerea Spitalului Municipal Medgidia speră să angajeze un neonatolog pentru că, în prezent, de copiii abia născuţi se ocupă şapte medici pediatri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri