Ambasadorul britanic ne dă lecţii de turism

Data publicării:
ambasador

Ambasadorul britanic în România ne dă lecţii de turism. Le spune, de exemplu, autorităților din Sibiu că greșesc nepromovând mocănițele. Dimplomatul şi familia sa au făcut o plimbare cu drezina pe calea ferată cu linie îngustă de pe Valea Hârtibaciului.

Îmbrăcat lejer şi aşezat în primul rând al drezinei, diplomatul a savurat fiecare moment al călătoriei. A avut însă şi un regret. Doar 20% din linia ferată e funcţională. Vizita ambasadorului Marii Britanii nu este întâmplătoare. Voluntarii englezi au pus umărul la refacerea traseului Mocăniței din județul Sibiu, încă de acum 6 ani.

Voluntarii din Sibiu spun că nu ar fi reușit să refacă kilometri întregi de cale ferată, fără ajutorul colegilor englezi.

Mihai Blotor, Asociația prietenii Mocăniței: „Voluntarii britanici și-au restaurat căile lor ferate, mocănițele lor. Fără ei, n-am fi știut astăzi să schimbăm traverse sau să aliniem geometria liniei, ei ne-au învățat toate.”

Ambasadorul Marii Britanii apreciază efortul lor și speră ca și autoritățile din România să își schimbe atitutdinea, mai ales că spune că o astfel de experienţă nu e de ratat.

Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii: „ E prima dată în viața mea și a fost o experiență foarte bună. Linia Ffestiniog din Marea Britanie, linia Blue Bell, care folosesc vechi linii de cale ferată, au devenit puncte de atracție turistică.”

Voluntarii români și englezi vor lucra săptămâna aceasta zi de zi la calea ferată de pe Valea Hârtibaciului. Pentru două zile, în acest sfârșit de săptămână, drezina va reporni, din gara veche din Cornățel şi va merge până la Hosman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri