Ambulanţă împotmolită în noroi

Data actualizării: Data publicării:
strada noroi botosani

O ambulanţă care tocmai luase de acasă o bătrână cu probleme cardiace şi se îndrepta spre spital a rămas blocată în noroi, la Botoşani. În oraş se lucrează pe mai multe străzi, de câţiva ani. Timp de o oră, șoferul mașinii, ajutat de mai mulți oameni, a încercat în zadar să urnească din loc ambulanța. A trebuit să vină un alt echipaj, ca să preia pacienta și să o ducă la spital.

Olga Bejan, reporter Digi24: „Ambulanța a preluat pacienta bolnavă de la această casă iar când a dat cu spatele, spre drumul asfaltat, s-a împotmolit în noroi. Vecinii care au văzut că salvarea s-a blocat au ieșit să ajute echipajul medical.”

Toți am fost în vale, acolo, cu lopată, cu tot, să încercăm să o împingem”, spune unul dintre membrii echipei de intervenţie.

Valentin Dorohoi, ambulanţier: „Am solicitat alt coleg, cu mașina 4x4, însă nu a putut face nimic, nici dumnealui nu a putut să mă scoată de acolo. I-am dat pacientul să îl aducă la spital și am solicitat pompierii.”

Aşteptarea în ambulanţa blocată a făcut-o pe pacientă să devină foarte nervoasă.

Florica Haisan, fiica pacientei: „A încercat doamna asistenta să o calmeze, ea voia acasă. Avea și durerile acelea, și spaimă, vă dați seama că ea s-a speriat.”

Strada plină de noroi este prinsă, împreună cu alte 100, într-un proiect european de reabilitare. Lucrările trebuiau terminate la sfârșitul anului 2014.

Cătălin Flutur, primarul municipiul Botoșani: „Au fost niște probleme, câștigătorul licitației a fost o firmă din Cluj care a intrat în insolvență la un moment dat. Eu nu pot să spun decât un lucru: un pic de răbdare, ca la fiecare lucrare de investiție.”

Plătim taxe de oraș, plătim gunoi, plătim toate utilitățile ca în oraș și noi trăim aici mai rău că la țară”, se plânge o localnică.

Valoarea proiectului neterminat se ridică la 100 de milioane de euro.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri