Ambulanţe blocate în aglomeraţia din Oradea

Data publicării:
ambulante autostrada


Deşi are sirena în funcţiune şi girofarurile pornite, ambulanţa se strecoară cu greu printre şirurile lungi de maşini dintr-o intersecţie din centrul oraşului Oradea.

Salvatorii se grăbesc să ajungă la spital cu un pacient, dar, din cauza aglomeraţiei, sunt nevoiţi să oprească la intersecţii ca orice autovehicul obişnuit.

Aşa se face că un drum de trei kilometri, care în mod normal se parcurge în cel mult două minute şi jumătate, durează acum peste 5 minute. „Fiind vorba despre viaţa unui om este foarte important pentru noi să ni se asigure acest spaţiu de care avem nevoie pentru deplasare”, a spus Daniela Petrişor, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor.  

Şoferii de pe ambulanţe spun că ceilalţi conducători auto le blochează drumul pentru că nu ştiu cum să reacţioneze. „Sunt mulţi care cred că intră în panică sau efectiv se blochează pe loc având în gând că trebuie să dea prioritate, dar ei, prin asta, înţeleg să se oprească pe loc, nu a elibera traficul. Alţii probabil au muzica prea tare şi sunt pasivi”, a spus Ioan Lup, șoferul unei ambulanțe.

„Obligaţia lor legală este să oprească cât mai pe dreapta. Unde este posibil, bineînţeles, să scoată în afara carosabilului”, a spus comisar-şef Valentin Păsescu, şeful Biroului Rutier Oradea. 

Şoferii dau vina pe lucrările din centrul oraşului. Şoferii care nu dau prioritate maşinilor de intervenţie riscă între 4 şi 6 puncte de amendă, ceea ce înseamnă o sancţiune cuprinsă între 390 la 585 de lei.

La aceasta se adaugă suspendarea permisului de conducere pentru o lună. Situaţia din Oradea ar mai putea dura cel puţin un an, atât cât sunt prevăzute lucrări de transformare a unei părți din Piaţa Unirii într-un spaţiu pietonal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri