Amendă de 3.000 de lei pentru bucureștenii care nu-și înregistrează câinii

Data publicării:
caini

Pentru a-şi înregistra animalul de acasă, stăpânul trebuie să completeze un formular în care trebuie să specifice sexul câinelui, culoarea, vârsta, talia şi rasa. În plus, proprietarii de câini trebuie să mai menţioneze dacă aceştia sunt sterilizaţi sau dacă, pur şi simplu, nu doresc să supună animalele acestei operaţii.

În cazul în care iau o asemenea decizie, stăpânii de câini vor fi nevoiţi să plătească o taxă de 150 de lei pe an.

„Formularul completat şi semnat se trimite fie pe mail la inregistrareaspa.ro, fie puse în plic prin poştă la sediul ASPA, fie pe fax. Până aseară aveam 177 de câini înregistraţi. Estimăm că până la sfârşitul anului vor fi peste 10.000”, spune Răzvan Băncescu, coordonator ASPA.

Un singur formular ar trebui să fie suficient pentru înscrierea mai multor câini, dacă aceştia au acelaşi proprietar, spun reprezentanţii asociaţiilor care apara drepturile animalelor.

Proprietarii de câini au păreri împărţite în legătură cu noile reguli. Unii dintre ei cred că este o decizie corectă, pentru că astfel există o evidență a animelelor. Alții, însă, spun că este vorba despre o problemă creată artificial.

Aceasta este doar una dintre cele patru decizii care îi vizează de proprietarii de animale, aprobate de Primăria Capitalei în urmă cu o lună. Consilierii municipali au mai fost de acord cu angajarea unor firme care să se ocupe de prinderea maidanezilor şi cu sterilizarea acestora.

Autoritatea de Supraveghere a animalelor susţine că, până la sfârşitul anului, vor fi sterilizaţi 20.000 de câini fără stăpân. Statisticile arată că pe străzile din Bucureşti sunt acum aproape 70.000 de maidanezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri