Amenda previne inundațiile. Oamenii din Tismana vor fi amendați dacă nu-și vor curăța șanțurile

Data publicării:
amenzi santuri tara

Deşi au trecut mai mult de două săptămâni de când au primit înştiinţările, oamenii din Tismana nu au pus încă mâna pe lopeţi. Edilii ameninţă că, până la sfârşitul săptămânii, fiecare proprietar va fi amendat cu câte 300 de lei.

Autorităţile locale au trimis 150 de notificări localnicilor pentru a-şi curăţa şanţurile care abia se mai zăresc din buruieni. Mulţi dintre ei nici nu recunosc că au primit înştiinţările, aşa că primarul a început să-i pună să semneze la primirea actelor.

Din păcate, mulţi oameni sunt obişnuiţi cu ameninţări directe sau voalate. Dintre aceştia sunt obişnuiti şi cu amenzile. Avem foarte multe amenzi nerecuperate”, a spus Marian Slivilescu, primarul Tismanei.

Trei sate de lângă Tismana se inundă de fiecare dată când plouă.

„În loc să facem altceva cu banii respectivi, îi băgăm în motorină, în uzura mijloacelor mecanice, pentru a face o activitate care, în mod normal, ar trebui sa fie a omenilor”, a adăugat Marian Slivilescu.

Acest drum sătesc este inundat de fiecare dată când plouă, pentru că şanturile sunt fie nefacute, fie necuratate, astfel că nu pot prelua toată apa care vine de pe versanţi”, a spus Marian Slivilescu.

Localnicii promit că vor curăţa şanţurile, însă în fața multor case nu s-a tăiat nici măcar un fir de iarbă. Autorităţile locale din Tismana cheltuiesc după fiecare ploaie câte 10.000 de lei pentru repararea drumurilor comunale și podețelor, în condițiile în care bugetul local pentru astfel de reperatii este de 200.000 de lei pentru întreg anul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri