Amendată pentru o faptă bună

Data publicării:
amenda

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. O ilustrează perfect un caz din Tîrgu Jiu unde o bătrână a fost sancţionată pentru că a renovat scara blocului pe banii ei. Femeia a fost reclamată de o vecină, deranjată de zgomotul pe care îl fac muncitorii. Poliţia locală a amendat-o pe pensionară cu 200 de lei.

În urmă cu două săptămâni, Tomiţa Dalidis a adus în scara blocului mai mulţi muncitori care au început renovările. Cu ideea a venit fiul femeii, care locuieşte în Suedia de ani buni şi care a vrut să aducă acasă prieteni de peste hotare. Înainte să se apuce de lucrări, bătrâna a strâns şi semnături de la vecini.

Tomiţa Dalidis, locatară: „De atâtea ori se autoinvită prieteni de-ai lui din Suedia în România să viziteze şi lui i-a fost ruşine să-i aducă în scara blocului, vedeţi cum e, ori dincolo e farmacie, a lăsat bani şi când a venit şi când a plecat şi a şi trimis bani. Mi-a fost teamă că iau amendă şi pentru uşă şi pentru geamul de la uscătorie”.

Iar suma investită până acum de familia Dalidis nu este de neglijat.

Femeia a investit până acum în modernizarea scării blocului 1.400 de lei. A pus uşi de termopan şi spune că nu se va opri aici.

Gestul pensionarei nu a fost pe placul tuturor vecinilor. O vecină a reclamat la poliţie că trebuie să se pregătească pentru un examen, iar muncitorii fac prea multă gălăgie pe scara blocului. Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt la Poliţia Locală: „Un echipaj din cadrul Poliţiei Locale s-a deplasat la faţa locului şi în urma constatărilor agenţilor s-a stabilit a fi aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 200 de lei”.

Ceilalţi vecini care şi-au dat acordul pentru renovare sunt uluiţi de amenda primită de pensionara care a vrut să facă o faptă bună pentru toţi locatarii.

Bătrâna merge însă mai departe şi vrea să vopsească şi scara blocului la toate cele patru etaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri