Amendați pentru că l-au jignit pe primar pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
Leca-Bancila-primar-Intorsura-Buzaului

200 de lei, aceasta este amenda primită de doi tineri din Întorsura Buzăului, pentru că l-au jignit pe primarul orașului pe Facebook. Amenzile au fost aplicate de Poliție, dupa reclamațiile edilului-șef.

„Votați Leca, șeful hoților din zonă!”

Au trecut patru ani, spune primarul din Întorsura Buzăului, de când au apărut postările jignitoare pe Facebook. Mesajele le-a găsit pe profilul Primriei și pe un grup local de pe rețeaua de socializare.

Leca Bancila, primarul din Întorsura Buzăului: „Când poți spune despre cineva că este hoț, ai obligația să demonstrezi.”

Primarul a scos la imprimantă toate postările de care s-a simțit jignit și s-a dus cu dosarul la Poliție. Polițiștii au identificat șase autori ai postărilor considerate de primar ofensatoare. Doi dintre ei au fost amendați.

Subinspector Radu Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna: „Amenzile au fost aplicate pentru că s-a constatat incidenta art. 2, pct. 1 din legea 61. Polițiștii au aplicat sancțiunile contravenționale în valoare de 200 de lei.”

Localnic: Dacă n-ar fi fost înjurii, n-are dreptul să amendeze, dar dacă sunt, fiecare să-și tragă faptele.

Localnică: Nu știu, normal e să posteze, dar altfel, în alt mod.

Cei doi localnici au plătit amenzile, dar le consideră nedrepte. Spun că primarul a folosit Poliția pentru a le limita dreptul la liberă exprimare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri