Amenzile mai mari pentru șoferi, respinse de senatori

Data publicării:
politist rutiera amenda circulatie radar

Senatorii au respins un proiect care ar fi adus amenzi şi cu 250 de lei mai mari pentru şoferii care nu respectă Codul Rutier. Motivul - Ministerul de Interne nu şi-a exprimat punctul de vedere faţă de această propunere. Cei care încalcă legea nu pot răsufla încă uşuraţi - discuţiile privind proiectul ar putea fi reluate în Camera Deputaţilor.

Mereu când se pune verde la semaforul ăsta, mai sunt doi sau trei care trec pe roşu”, spune un polițist.

Este o situaţie întâlnită în toate intersecţiile din Bucureşti, pentru că amenzile nu sperie pe nimeni, spun poliţiştii de la Rutieră.

„Sunt mici, inclusiv pentru opriri sau staţionări. Opreşte fiecare unde vrea pentru că pentru 150 de lei, cât e amenda...”, spune un polițist.

De aceeaşi părere e şi un grup de senatori care a propus înăsprirea sancţiunilor prevăzute de Codul Rutier. Astfel, amenzile pentru staţionare ilegală, viteză excesivă, nefolosirea centurii de siguranţă sau vorbitul la telefonul mobil în trafic ar trebui majorate cu sume cuprinse între 100 şi 250 de lei.

În noua formă propusă de schimbare a Codului Rutier, astfel de situaţii sunt sancţionate cu amenzi mult mai mari. Când un şofer blochează fără un motiv o bandă, folosirea abuzivă a luminilor de avarie ar putea să aducă o amendă de mai mare cu 125 de lei.

Membrii Comisiei de Transporturi din Senat au respins însă proiectul, pe motiv că reprezentanţii Ministerului de Interne au cerut mai mult timp de analiză.

Suport tehnic din partea specialiştilor din partea ministerului nu am avut să ne spună dacu sunt sau nu susţinute aceste amendamente”, spune Daniel Butunoiu, președintele Comisiei Tehnice.

Unii poliţişti vor ca amenzile să fie însoţite şi de altfel de pedepse.

Confiscăm maşina dacă am depăşit viteza, mărim durata de suspendare a dreptului de a conduce”, spune Dumitru Coarnă, vicepreședintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România.

Propunerea de majorarea a amenzilor de circulaţie mai are o şansă de a fi adoptată, în Camera Deputaţilor, care e for decizional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri