Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare se pot plăti acum și online

Data actualizării: Data publicării:
amenzi rovinieta
amenzi rovinieta

Amenzile primite pentru încălcarea ordonanțelor militare pot fi plătite și online, prin Ghiseul.ro. Această facilitate nu a fost disponibilă până în data de 6 aprilie.

Pentru a face o plată online, cei amendați trebuie să aibă cont pe Ghișeul.ro. Odată logați pe platforma de plăți, utilizatorii trebuie să completeze formularul online cu datele solicitate, iar plata se face prin card bancar.

Se poate achita jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până în data de 6 aprilie, cetățenii care accesau Ghiseul.ro erau informați printr-un mesaj că aceste amenzi nu se pot achita prin platforma online.

Cât sunt amenzile pentru persoanele fizice și juridice

Ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă a intrat în vigoare din data de 3 aprilie.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut la cel puțin 2.000 lei şi cel mult 20.000 lei. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

În intervalul 30 martie - 6 aprilie au fost acordate amenzi în valoare totală de 120 de milioane de lei.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri