ANCHETĂ Digi24. Reabilitarea blocurilor, în insolvenţă. Firma care a încasat 17 milioane de euro de la Primăria sectorului 2 spune că a rămas fără bani

Data publicării:
bloc sector 2

Electrica Serv şi-a cerut insolvenţa pe 14 mai 2014, la scurtă vreme după ce Digi24 a dezvăluit că Primăria Sectorului 2 i-a dat acestei firme 17 milioane de euro pentru lucrări de reabilitare nefinalizate. Mai mult, reporterii Digi24 au descoperit că firma avea un sediu fantomă, iar acţionariatul se pierdea într-un hăţiş de off shore-uri.

Acum, Electrica Serv îşi cere insolvenţa pentru incapacitatea de plată. Adică nu mai are niciun ban în cont.

„În patrimoniul nostru există un dezechilibru financiar major, bazat pe lipsa lichidităţilor, iar din cauza insuficienţei fondurilor băneşti nu putem achita datoriile către creditorii noştri”, se arată în cererea de insolvenţă depusă la Tribunalul Bucureşti.

Din actele depuse la dosar, rezultă totuşi că Electrica Serv a făcut plăţi de peste 24 de milioane de euro cu doar câteva săptămâni înainte de a intra în insolvenţă. Banii au plecat către mai multe firme deţinute de foşti acţionari ai Electrica Serv.

Pe 12 martie, Mega Electric Group, al cărei acţionar este Gina Capotă, fondatorul Electrica Serv, a primit aproape un milion de euro.

În aceeaşi zi, 18,5 milioane de euro sunt plătite către Home Stores Concept. Acţionar unic: Mihai Tiberiu Vicol, partener de afaceri al Ginei Capotă. Cei doi au deţinut împreună firma Mega Electric. Pentru falsuri în numele acestei firme, au fost condamnaţi la închisoare.

Mega Electric Grup şi Home Stores Concept au aceeaşi adresă, într-un apartament din Buftea, în care nu locuieşte nimeni. Firmele care au primit recent această infuzie de capital de milioane de euro sunt în faliment.

Alte 4,5 milioane de euro au plecat către Electrica Serv Construcţii, firmă la care acţionari sunt actualii şefi ai Electrica Serv, Mary Bogdana Ciurescu şi Ştefan Silviu Georgel. Sediul oficial este într-un alt apartament din Buftea.

O altă plată a fost făcută către cabinetul de avocatură Predoi şi Asociaţii, controlat de avocatul Marius Predoi, fost acţionar al Electrica Serv. Compania a încasat 420.000 de euro, însă în dosarul de insolvenţă nu se spune când a fost făcută plata. Contactat de Digi24, avocatul Marius Predoi refuză să comenteze

Împrumuturile au fost o altă modalitate de scoatere a banilor din firmă: 300.000 de euro către Exactech şi un milion de euro către societatea Intrakat Invest, unde acţionari sunt tot Mary Bogdana Ciurescu şi Ştefan Silviu Georgel.

Oficial, Electrica Serv are datorii de 68 de milioane de euro către 128 de societăţi. Înainte de a-şi cere insolvenţa însă a plătit doar către firme deţinute de propriii acţionari.

Între timp, blocurile care trebuiau reabilitate de Electrica Serv în sectorul 2 au fost lăsate de izbelişte. Acum, lucrările au fost preluate de muncitori angajaţi la negru.

Cei cinci muncitori care lucrează la reabilitarea blocului au fugit când au văzut echipa Digi24.

Deşi lucrările ar fi trebuit terminate de mai bine de un an, conducerea Primăriei Sectorului 2 a luat decizia de a rezilia contractul pentru cele 12 blocuri abia după anchetele Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri