Anchetă după o încurcătură la morga spitalului

Data actualizării: Data publicării:
cimitir

Trupurile neînsuflețite a două paciente care au decedat, duminică, la Spitalul Municipal din Dej au fost încurcate şi nu au mai ajuns la familiile lor. Mai mult decât atât, una dintre cele două femei a fost înmormântată fără ca rudele să-și dea seama de greșeală. Au fost nevoiţi s-o dezgroape şi s-o dea înapoi familiei de drept. Poliţia a demarat deja o anchetă în acest caz, la fel şi spitalul unde s-ar fi produs încurcătura.

Eroarea a fost sesizată de rudele femeii de 62 de ani cu câteva clipe înainte de slujba de înmormântare.

„S-a pregătit toată lumea de înmormântare şi ajungând părintele a zis că desfacem sicriul să vedem cum arată. Toata lumea a zis: haideţi să-l deschidem. Cand l-am deschis, ne-am trezit, cu surprindere, că nu e dânsa. Toată lumea a încremenit. Şi uite aşa am avut surpriza de a vedea pe altcineva în sicriu”, povestește un aparținător.

Membrii celei de-a doua familii nu au fost atât de norocoşi. Aşa că, femeia în vârstă de 74 de ani a fost îngopată, miercuri, în prezenţa rudelor şi a apropiaţilor.

„La morgă noi n-am văzut-o. I-am dus haine, ei au îmbrăcat-o. Ei au adus-o acasă, noi n-am văzut-o. Când au adus-o în casă, eu personal atunci m-am uitat la ea, am zis că nu-i de recunoscut. Era îmbracată, baticul era tras până aici, se vedeau doar sprâncenele, nasul. Nu s-a gândit nimeni că se poate întâmpla aşa ceva”, spune o nepoată de decedatei.

Cazul a ajuns în atenția poliției. Deocamdată nu este acuzată o persoană anume, însă vinovatul se va alege cu dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Și la spital a fost demarată o anchetă internă. Managerul instituției spune că vinovatul va fi tras la răspundere. Regulamentul prevede ca, după deces, pacientului să-i fie atașată o brățară, după care să fie transportat la morgă.

„Se pare ca undeva s-a greșit. Procedura spune că decedatul se dă pe bază de semnatură de către personalul autorizat pe bază de semnatură a aparținătorilor care îl identifică”, a declarat Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal din Dej.

Trupul femeii a fost deshumat în prezența anchetatorilor și fiecare familie și-a luat acasă ruda decedată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri