Sari la conținut
News Alert

Anchetă după tragedia din Grecia. Șoferul român, acuzat de omor din culpă, după ce cinci persoane și-au pierdut viața

UPDATE 10.30 Șoferul român este acuzat de omor din culpă, relatează cotidianul grec To Vima în pagina electronică de luni.


Potrivit publicaţiei, tragedia s-a produs după ce şoferul, în vârstă de 39 de ani, care conducea un TIR cu numere de înmatriculare în România, a lovit 30 de vehicule pentru că nu a reuşit să frâneze. La momentul accidentului, pe drumul respectiv aveau loc lucrări.

Site-ul Novinite.com scria duminică, citând postul public de radio bulgar, că TIR-ul condus de român era înmatriculat în Bulgaria şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, lovind maşinile staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil.

În cursul interogatoriului, şoferul a declarat că a văzut semnalele de avertizare şi doi bărbaţi cu steaguri care dirijau vehiculele, dar că nu a putut să reducă viteza, potrivit To Vima. În contextul în care camionul era încărcat cu 19 tone de marfă, iar drumul pe care s-a produs accidentul se afla în pantă, impactul a fost deosebit de puternic, precizează publicaţia.


Românul a făcut şi primele declaraţii după tragedie. Bărbatul a declarat că a văzut semnalizările luminoase care avertizau că se lucrează pe carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor defecţiuni la sistemul de frânare, anunţă Ministerul de Externe.

Au fost scene de groază pe autostrada care leagă oraşele Salonic şi Veria. Zeci de maşini s-au transformat în mormane de fiare, după ce tirul condus de cetăţeanul român a lovit în plin coloana care staţiona pe una dintre benzi. Autovehiculele erau oprite din cauza unor lucrări.

ACCIDENTUL DIN GRECIA. Traian Băsescu transmite condoleanțe victimelor

Am văzut în oglinda retrovizoare cum venea tirul şi cum celelalte maşini erau aruncate în toate părţile. Am fost foarte foarte norocoşi”, a spus un martor.

Un alt şofer poate considera că s-a născut a doua oară. Alţii nu au mai apucat să iasă din maşini şi au murit striviţi. Mai multe autoturisme au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic au sărit în ajutorul celor rămaşi captivi în autoturisme. „Camionul a luat foc, toată lumea ţipa, plângea...a fost haotic!”, a povestit acesta.

Imediat după accident, românul aflat la volanul tirului ar fi fugit pe un câmp din apropiere, unde s-a ascuns. A fost găsit, însă, în scurt timp de poliţişti, care l-au reţinut. Autostrada a fost închisă, iar oficialii eleni au deschis o anchetă.

FOTO & VIDEO. Patru morţi şi 24 de răniţi într-un accident provocat de un român în Grecia. Ce le-a declarat acesta polițiștilor