Anchetă la Asociația Craiova Capitală Culturală 2021

Data publicării:
craiova seara.

Şi eliminaţi şi anchetaţi. Procurorii anti-corupţie investighează modul în care a cheltuit primăria de la Craiova banii în campania pentru desemnarea oraşului Capitală Culturală Europeană. Încercarea a eşuat, iar Curţii de Conturi nu îi ies la socoteală 300.000 de lei după un control. Explicaţiile oficiale vorbesc despre nişte erori provocate de lipsa de personal.

E anchetă la Asociatia Craiova Capitală Culturală 2021. Procurorii DNA verifică modul în au fost cheltuiţi banii publici de cei care s-au ocupat de candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană. Inspectorii Curţii de Conturi spun că o cheltuială de 300.000 de lei nu poate fi justificată cu documente. Cei care conduc asociaţia motivează că nu au avut suficient personal de specialitate la momentul înregistrării facturilor şi au apărut erori.

Cu dansuri, spectacole şi festivaluri în tot oraşul, Craiova nu a trecut nici de prima etapă a competiţiei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Iar procurorii se interesează acum de fondurile cheltuite.

Primarul Craiovei nu a dorit să comenteze despre ancheta DNA şi s-a limitat a spune că nimeni nu a luat niciun ban acasă. Ba mai mult, suma de 1 milion de euro este mică în comparaţie cu cât au alocat alte oraşe pentru cultură.

Localnicii cred însă altceva. S-a făcut prea puțin pentru cât s-a cheltuit.

Localnic: „Mie mi se pare că s-au cheltuit greşit şi statuile acelea care sunt de o calitate îndoielnică.”

Localnic: „Numai centrul este făcut, în rest cum ai depăşit 100 de metri centrul, sunt multe de făcut, multe multe au rămas de făcut.”

Multe nereguli a descoperit și Curtea de Conturi în raportul preliminar. Cheltuieli de 300.000 de lei fără documente justificative sau plăți ilegale. Un exemplu: o statuie de 16.000 de euro.

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că a fost plătită în avans, dar nu a fost recepţionată sau montată până în prezent.

Oficialii au explicaţii: nu au avut suficient personal de specialitate la momentul înregistrării facturilor şi de aceea există erori. Iar unele calcule sunt greşite pentru că nu au avut contabili buni. Oricum, abuz în serviciu scrie pe dosarul deschis acum de Direcţia Naţională Anticorupţie care caută vinovaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri