Anchetă la un liceu, după ce un profesor de religie a distribuit elevilor broşuri cu conţinut homofob

Data publicării:
religie in scoala 7280718-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Profesorul de religie Dorel Chiriţă, care predă la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Braşov, a distribuit elevilor, în 20 aprilie, o broşură intitulată „Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane”, care conţine un discurs discriminatoriu şi homofob în care homosexualitatea este prezentată ca o "fărădelege", "boală", "stigmat" şi "ameninţare a civilizaţiei”, scrie Mediafax.

În broşură se precizează că „cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac”.

Elena Popa, inspector pe probleme de religie din cadrul ISJ Braşov, a declarat că inspectoratul a fost sesizat, luni, de o asociaţie umanistă, Asociaţia Secular-Umanistă din România, cu privire la acest subiect şi a fost întrunită imediat o Comisie de disciplină pentru prevenirea şi combaterea discriminării şi promovării interculturalităţii, care va analiza cazul profesorului.

Obiectul acestei comisii este discursul profesorului Chiriţă. L-am chemat pe domnul profesor şi ne-a spus că le-a transmis elevilor şase broşuri. Nu este el autorul acestora. A spus că le-a găsit la el acasă şi sunt din '95. A mai spus că nu cunoştea conţinutul broşurii şi că îl interesa doar articolul scris de părintele Valeriu. Aşteptăm rezultatul anchetei şi comisia va lua măsurile disciplinare care se impun în cazul în care va fi găsit vinovat”, a spus Popa.

Reprezentantul ISJ Braşov a mai spus că distribuirea broşurii nu a fost făcută cu acordul sau ştiinţa conducerii colegiului sau a Inspectoratului şi că în şcolile din Braşov „nu este promovată în niciun caz atitudinea discriminatorie sau violenţa faţă de nicio categorie de persoane”.

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a anunţat, într-un comunicat, că a fost fost sesizată de către elevi cu privire la această broşură şi că, la rândul său, a sesizat ISJ Braşov şi Ministerul Educaţiei cu privire la acest caz.

Solicităm Ministerului Educaţiei să elaboreze şi să implementeze un set de politici educaţionale destinate a preveni infiltrarea grupărilor religioase fundamentaliste în şcoli pentru a preveni propaganda homofobă şi încurajarea atitudinilor violente în rândul elevilor”, se arată în comunicatul ASUR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri