Angajaţi ANAF ţinuţi la birou peste program. Reacţia lui Teodorovici

Data publicării:
birou anaf

Angajaţii statului, care au funcţii importante, trebuie să fie responsabili pentru funcţia pe care o ocupă, a răspuns, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, fiind întrebat în legătură cu informaţiile potrivit cărora i-a ţinut luni peste program, în birourile lor, pe angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrate Fiscală (ANAF).

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat luna februarie cu un deficit de 5,5 miliarde lei, 0,59% din Produsul Intern Brut (PIB), faţă de un excendent de 397,1 milioane lei în ianuarie-februarie 2017.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu, a scris luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Teodorovici i-a ţinut sechestraţi mai multe ore, în birourile lor, pe angajaţii cu funcţii de conducere din cadrul ANAF, din cauza rezultatelor mai slabe la încasări.

”Poate aici şi eu greşesc pentru că judec oamenii după felul meu de a fi, de a lucra, de a face un anumit efort. Oamenii au, de la caz la caz, problemele lor personale şi nu numai”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul a subliniat că cei cu funcţii de conducere trebuie să fie responsabili pentru funcţia pe care o ocupă.

”Cred cu tărie că, atunci când lucrezi la stat, trebuie să faci ceva şi pentru stat. Când eşti ministru, secretar de stat, preşedinte ANAF, vicepreşedinte, director general şi nu numai, trebuie să înţelegi funcţia şi să fii responsabil pentru funcţia pe care o ocupi”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul consideră că echipa de la Finanţe este una dintre cele mai bune din administraţia publică din România.

”Este o echipă închegată. De multe ori spun că a ţinut economia în picioare”, a spus ministrul.

Totodată, Teodorovici a subliniat că economia României nu are probleme de finanţare, în condiţiile în care are un mare potenţial de a obţine venituri suplimentare la bugetul de stat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri