ANGAJATORI DE TOP. Cel mai mare târg de joburi, la Sala Palatului

Data actualizării: Data publicării:
tineri locuri de munca

Marile companii din România au început să angajeze şi tineri fără experienţă pe care îi instruiesc la locul de muncă, iar cei care se prezintă la interviul de angajare au început să aibă pretenţii salariale mai realiste. Cel puţin acestea sunt tendinţele la târgul de locuri de muncă deschis la Sala Palatului din București.

Cel mai mare târg de locuri de muncă s-a deschis vineri la Sala Palatului din Bucureşti. Peste 100 de companii au venit să-şi prezinte oferta de joburi din toată ţara: 5000 de posturi în diverse domenii. Târgul e deschis şi sâmbătă.

Standurile companiilor care participă la târgul de meserii deschis vineri şi sâmbătă la Sala Palatului din Capitală au fost vizitate deja de câteva mii de oameni. Slujbele scoase la concurs sunt recompensate cu salarii peste medie şi sunt destinate studenţilor şi absolvenţilor de studii superioare.

„Salariile variază în funcţie de nivelul de experienţă şi de domeniul de activitate a companiei respective. Vorbim de poziţiile de internship de 300-400 de euro şi salariile pot ajunge până la 1000 -1500 euro pentru cei cu mai mulţi ani de experienţă”, explică Delia Moreanu, reprezentanta organizatorului târgului.

Iar pretenţiile candidaţilor sunt realiste. Salariile cerute sunt pe măsura experienţei pe care o au în domeniile în care îşi caută un loc de muncă.

- Am terminat la medicină veterinară, sunt inginer în industria alimentară. Am lucrat în domeniu. Am lucrat la o fabrica de lactate din Bistrița.

- Câți ani de experiență?

- Un an?

- Pretentii materiale?

- Încă nu. Momentan doresc să merg pe drumul meu.

- Cât e salariul ideal?

- 16 milioane (1.600 RON – n.r.). Net. Minim.

***

- Am peste 10 ani de experiență în vânzări business to business şi am venit să vad despre ce este vorba.

- Cam în ce domenii?

- Pe parte tehnică în principal, inginerie.

- Pretenții salariale?

- Da. Absolut.

- Ce înseamnă asta?

- În jurul la o mie de euro net.

Tinerii care nu au experienţa necesară o pot dobândi prin stagiile de practică oferite de companiile prezente la târg, cum ar fi Renault. Francezii recrutează oameni atât pentru fabrica Dacia din Mioveni, cât şi pentru centrul tehnologic de la Titu.

„La această ediţie am venit cu peste 300 de posturi în recrutare atât pentru debutanţi, profile entry, cât şi pentru persoane cu experiență. Iar pentru studenți și masteranzi am venit cu 100 de subiecte de stagiu din programul nostru Drive Your Future. Fiecare subiect de stagiu vine cu o bursă lunară de 1200 de lei”, explică Irina Stoica, reprezentant Renault.

Tineri angajează şi companiie IT. Studenţii sau absolvenţii facultăţilor de informatică au un avantaj. Însă şanse de angajare au şi IT-iştii autodidacţi, câtă vreme demonstrează că ştiu meserie.

„În primul rând să fie pasionat de tehnologie, să aibă o bază tehnică, cei din facultăți tehnice o au, și să își dorească să lucreze la Microsoft”, spune Alexandru Vrânceanu, reprezentant Microsoft.

În total, la târgul Angajatori de Top au fost scoase la concurs 5.000 de posturi în diverse domenii.

Cei care vor să candideze pentru ele trebuie să aibă la ei un CV în format european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri