Animale moarte și munți de gunoaie, într-un oraș mult lăudat pentru frumusețea sa

Data publicării:
mizerie timisoara

Animale moarte, munţi de gunoaie şi grămezi de frunze la tot pasul. Asta au găsit inspectorii Gărzii de Mediu la un control printr-unul dintre marile orașe ale țării, lăudat pentru frumusețea lui și care, în plus, va fi capitală culturală europeană în 2021. Amenda dată Primăriei Timișoara a fost de 50 de mii de lei.

Comisarii de la mediu au descoperit la fiecare colţ de stradă munţi de gunoaie şi deşeuri menajere. 

În zona Calea Șagului - stație de autobuz insalubră, tramă stradală, acumulări de deșeuri la bordurile stradale”, explică inspectorul Gărzii de Mediu situația pe care a întâlnit-o în teren.

Un focar de infecţie, asta au descoperit inspectorii de la mediu care au luat la picior străzile din Timișoara. Animale moarte, munţi de gunoaie şi grămezi de frunze la tot pasul. Alei nemăturate, gunoaie abandonate pe spaţiile verzi şi staţii de autobuze pline de mucuri de ţigară – toate completează peisajul dezolant.

„Obligațiile administrației publice locale sunt acelea de a asigura și a menține curațenia stradală”, reamintește Alina Lavinia Călușeru, comisar-șef la Garda de Mediu Timișoara.

Primarul Timișoarei aruncă vina pe firma de gunoi care nu ridică la timp deşeurile menajere. Comisarii spun însă că au sancţionat Primăria pentru modul în care arată oraşul.

Dacă erau de bună-credință cei de la Garda de Mediu ar fi trebuit să amendeze și ADID-ul. Noi facem ceea ce ține de noi, să nu creadă că își fac de cap, că îi dăm în judecată. Cei de la Garda de Mediu mi-au prezentat poze cu pubele, cu mizeria din jurul pubelelor și le-am explicat că asta nu-i treaba Primăriei, mergeți la ADID...”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

„Domnul primar știe foarte bine că amenda aplicată de Garda Națională de Mediu a fost pentru starea de salubrizare a localitații”, spune, în replică, Alina Lavinia Călușeru, comisar-șef la Garda de Mediu Timișoara.

Nemulţumiţi sunt şi localnicii.

„Am vreo 71 de ani, deci de 71 de ani sunt în Timișoara și așa murdărie n-a prea fost”, spune un bărbat.

„Dacă o amendă îl obligă, mă gândesc că e OK”, spune o femeie.

„Îmi pare rău, orașul care a fost oraș-grădină a ajuns acum oraș-ruină”, constată cu amărăciune o altă femeie.

Controlul comisarilor de la mediu a venit după zeci de sesizări primite de la oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri