ANM: Precipitații însemnate în sud-est și la munte

Data actualizării: Data publicării:
Lapovita si ninsoare vremea meteo GettyImages octombrie 2015

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, ninsori la munte însoțite de intensificări ale vântului.

umbrele ploaie oameni

A fost emisă o nouă atenționare meteo de ploi însemnate cantitativ în zonele din sud-estul României. ANM anunță precipitații violente în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, dar și ninsori în zonele de munte. Atenționarea este valabilă de astăzi, ora 18:00, până sâmbătă, ora 15:00.

În intervalul menționat aria ploilor se va extinde treptat iar cantitățile de apa vor depăși local 20 l/mp. În a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în județele Brăila, Tulcea, Galați și Vaslui, se vor cumula izolat peste 40...50 l/mp, scrie Hotnews.ro.

Ninsorile vor predomina în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Precipitațiile vor fi însoțite de valori ridicate ale vântului (55-60 km/h), care se va intensifica în regiunile muntoase, dar și în zonele sud-estice.

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, în special în diminetile următoare când local se va produce brumă, cu precadere în nordul și în centrul țării și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri