ANP: Dan Adamescu a murit într-o unitate sanitară privată

Data actualizării: Data publicării:
DECES ADAMESCU agerpres_8147672 crop
Foto: Agerpres
Administrația Națională a Penitenciarelor arată într-un comunicat de presă că milionarul Dan Adamescu a murit într-o unitate sanitară privată, după ce acest subiect a fost discutat public de Liviu Dragnea, președintele PSD.
 
DECES ADAMESCU agerpres_8147672 crop
Foto: Agerpres
„În data de 23 ianuarie 2017, în jurul orelor 23:45, a avut loc decesul persoanei custodiate Adamescu Grigore Dan, într-o unitate sanitară privată. Persoana custodiată a beneficiat, conform recomandărilor medicilor specialişti, de asistență medicală atât prin intermediul rețelei sanitare a Administrației Naționale a Penitenciarelor, cât şi a reţelei sanitare publice și private. Din luna septembrie 2016, acesta se afla sub supraveghere medicală într-o rețea sanitară privată, în vederea realizării unei intervenţii chirurgicale pentru o afecţiune medicală cronică la un membru inferior”, arată ANP în comunicat.
 
Instituția mai precizează toate solicitările privind medicația lui Dan Adamescu au fost avizate pozitiv și că milionarul nu a contractat bacterii în penitenciar.
 
„Având în vedere că datele medicale sunt confidenţiale, vă putem preciza doar că atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar nefiind diagnosticat în acest sens la internarea în spitalul din reţeaua publică. Cazarea acestei persoane în unitățile de detenție s-a realizat în conformitate cu dizabilitățile sale, fapt constatat și de reprezentanții Ambasadei Germaniei în România cu ocazia vizitării acestuia”, precizează ANP.
 
Administrația Națională a Penitenciarelor menționează că a urmat procedurile prin care toți cei implicați în acest caz au fost informați cu privire la acest deces.
 
„Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile de detenție în care a fost custodiată persoana în cauză vor pune la dispoziția organelor competente toate informațiile și documentele necesare în vederea derulării, în bune condiții, a acestei anchete”, mai arată ANP.
 
Liviu Dragnea a cerut, marţi, ministrului Justiţiei, să anunţe public câţi oameni au murit în închisorile din România, făcând referire decesul milionarului Dan Adamescu, despre care familia lui spunea că a luat nenumărare din închisoare.
 
„Azi-noapte a murit un om în penitenciar”, a declarat, marţi, Liviu Dragnea la un post de televiziune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri