ANSVSA: Există suficiente stocuri de alimente pentru populație

Data actualizării: Data publicării:
carne de porc in galantare
Producția de carne de porc este și ea afectată de pandemie dar și de peste porcină. Foto: Getty Images

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face apel la calm către populație și informează că stocurile de produse alimentare sunt suficiente pentru a satisface nevoile cetățenilor.

„Conducerea ANSVSA a avut discuții în acest sens cu reprezentanţii industriei alimentare, care au asigurat că există stocuri suficiente de materie primă și că producția se desfășoară în ritmul și parametrii normali”, se arată într-un comunicat al Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. 

Astfel, din punctul de vedere al operatorilor din industria alimentară, „capacitatea de producție a acestora este mai mare decât cererea actuală”.

De asemenea, „discuții referitoare la stocurile de produse alimentare au avut loc și cu reprezentanții Marilor Rețele Comerciale, care au asigurat, la rândul lor că există stocuri suficiente de produse alimentare și că magazinele se aprovizionează în permanență”.

În cazul fermelor comerciale, acestea „asigură cele mai bune măsuri de biosecuritate menite să împiedice atât pătrunderea agenților patogeni care afectează animalele, cât și pe cei care afectează omul”, se arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare fără a face stocuri, numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri