Anul acesta, românii se întorc în număr mult mai mic în țară pentru Paște 

Data publicării:
intors

Astăzi este prima zi în care românii stabiliţi în Occident au început să revină în ţară pentru Paşte. Nu s-au mai format însă cozi interminabile, ca în anii trecuţi. Prin vama Borş, cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei din vestul ţării, au trecut, până la prânz, aproximativ 200 de maşini. Chiar şi aşa, poliţia de frontieră a suplimentat personalul din vamă. Până vineri se aşteaptă o creştere de cel mult 30% a traficului, faţă de 100% cât era în anii trecuţi. Cele mai aglomerate zile pentru poliţişti vor fi însă joi şi vineri, când cei mai mulţi români care au decis să sărbatorească Paştele în ţară, se vor întoarce acasă.

Adrian este unul dintre românii care au trecut astăzi graniţa. Lucrează de câţiva ani la o reprezentanţă auto din Italia, iar anul acesta a ales să vină acasă cu autocarul, pentru a face economii. Și pachetul pregătit pentru cei dragi este mai mic decât în anii trecuţi. Cauza principală: salariile. „Sunt mai mici, e criză financiară şi, din păcate, se resimte. A ajuns o ţară foarte săracă".

Iar veşti proaste de peste hotare aduc mai toţi cei care lucrează în străinătate.

Dacă în alţi ani veneau cu bagajele pline de cadouri, acum darurile sunt mai mult simbolice.

În anii dinaintea crizei, numărul românilor care intrau în țară prin Vama Borș se dubla față de perioadele obișnuite, însă acum polițiștii de frontieră se asteaptă la trafic mult mai mic.

Cu toate acestea, conducerea Poliţiei de Frontieră Oradea a suplimentat personalul care verifică documentele şi numărul benzilor de intrare în ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri