Apă cu miros puternic de clor. Ce spun reprezentanții Apa Nova

Data actualizării: Data publicării:
E alocă 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei în România
E alocă 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei în România. Foto: Guliver/GettyImages

Alertă în Bucureşti, din cauza apei. După ce au simţit că apa de la robinet are miros de clor şi gust ciudat, mai mulţi abonaţi ApaNova au verut explicaţii furnizorului.

Nu trebuie să vă alarmaţi, spun cei de la Apa Nova. E suficient ca înainte de a bea apa livrată centralizat, să lăsaţi deschis robinetul câteva momente.

A fost nevoie de tratarea suplimentară a apei livrate în Bucureşti, ca urmare a topirii bruşte a gheţii, explică furnizorul. Însă chiar şi cu aceste măsuri, niciun parametru de calitate al apei potabile nu a depășit limita legală, ne liniştesc oficialii companiei.

Ei asigură că mirosul de clor este în scădere și va dispărea în după amiaza acestei zilei.

Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”, arată un comunicat al companiei.

Precizările vin după ce pe Facebook și pe WhatsApp au început să circule mesaje potrivit cărora reprezentanți ai companiei ar fi sfătuit mai multe asociații de proprietari, neoficial, să nu dea copiilor să bea apă de la robinet și să nu gătească cu apa de la robinet în următoarele 48 de ore. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri