Apă neagră la robinet. Primarul localităţii spune că e bună de băut

Data publicării:
apa neagra

Apă neagră ca petrolul la robinetele localnicilor dintr-un sat din Vrancea. Şi deşi situaţia durează deja de câteva luni, autorităţile n-au identificat încă sursa murdăriei. Primarul spune că apa este bună de băut şi că reţeaua de alimentare este nouă. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nu sunt însă la fel de convinşi.

Localnicii din Bordeasca, comuna Tătăranu, au ajuns la capătul răbdării.

Sistemul de alimentare cu apă al satului este pus în funcţiune de doar trei ani. Oamenii spun că de câteva luni preferă să îşi care apa de la fântânile vecinilor.

Alţii, mai cu dare de mână, preferă să cumpere apa de la supermarket.

Instalaţia de apă a satului funcţionează fără autorizaţie sanitară, spun inspectorii DSP. Cu toate acestea, primarul susţine că apa e bună de băut.

Oana Maria Dima - viceprimarul comunei Tătăranu: „În urma analizelor proceselor finale, recepţia finală şi a tuturor documentelor pe care le-am găsit în arhivă ar fi spus că da, apa este potabilă. Toate bazinele sunt din metal în reacţie cu clorul bănuim că s-ar fi produs această reacţie de apa are această culoare roşiatică”.

Marina Mariorov - inspector DSP Vrancea: „Calitatea apei acolo a mai fost verificată şi a ieşit necorespunzatoare, la acel moment numai din punct de vedere microbiologic, nu avea acest aspect. În funcţie de ce vom găsi vă vom informa şi vom lua şi alte măsuri”.

800 de oameni locuiesc în Bordeasca. 80% din ei sunt abonaţi la sistemul de alimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri