Apel de sprijinire a familiei din Salonta rămasă fără afacere şi o parte de casă în urma unui incendiu. Un întreg oraş s-a mobilizat

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Salonta atelier tamplarie (9)

Drama unei familii din Salonta, rămasă fără casă şi afacere în urma unui violent incendiu petrecut duminică, 21 octombrie, a impresionat un oraş întreg. Oamenii au hotărât să îi sară în ajutor, fiecare cu ce a considerat necesar. Pe reţele de socializare au fost făcute apeluri către toţi cei care vor să susţină familia afectată să doneze într-un cont special creat în acest sens. O firmă din Salonta a anunţat pentru duminică un eveniment caritabil în acest scop.

CLICK PE PRIMA FOTOGRAFIE PENTRU A VEDEA ÎNTREAGA GALERIE FOTO

incendiu Salonta atelier tamplarie (5)
incendiu Salonta atelier tamplarie (5)

Atelierul de tâmplărie şi o parte din locuinţa familiei lui Adrian Leucuţa au ars în incendiul care a izbucnit în seara de duminică, 21 octombrie. Violenţa focului a necesitat intervenţia a peste 50 de pompieri din Salonta, Tinca şi Oradea, care s-au luptat timp de patru ore cu flăcările.

Chiar şi aşa, nu au putut salva atelierul de mobilă, o parte din casă, anexa locuinţei şi două vehicule din curtea locuinţei. Şocaţi de cele întâmplate, proprietarii au făcut atac de panică şi a fost nevoie să fie transportaţi la spital. Nu era pentru prima dată când focul le distrugea munca. În urmă cu 6 ani, atelierul le era mistuit de un incendiu.

Situaţia familiei afectate i-a impresionat pe toţi cei care o cunosc.

„Uitaţi ce a mai rămas din casa lor. Nepoţica mea a rămas doar cu hainele de pe ea, nici măcar un caiet pentru şcoală nu i-a mai rămas. Au rămas şi fără mica lor afacere din nou în decurs de 6 ani”, a povestit sora proprietarei.

Mai multe persoane au sărit în ajutor, iar un cont special a fost creat pentru cei care vor să doneze bani pentru familie. Contul e deschis pe numele Adrian Leucuţa, la Banca Transilvania - RO32BTRLRONCRT0113304102.

"Îmi dau lacrimile de bucurie văzând că extrem de multă lume se mobilizează să fie alături de familia asta minunată: LEUCUȚA ADRIAN şi RAMONA. Spun "minunată" pentru că a pornit acum 6 ani de la zero. Cu greu, dar au reușit. Acum e mult mai greu. Dar vor reuşi. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al nostru. Haideți să le fim alături! Fiecare leuț contează", a transmis o localnică pe Facebook.

Cei care vor să ajute şi în alt fel se pot adresa direct familiei afectate, în Salonta, pe strada Mihai Viteazul, numărul 12.

O companie locală a organizat un eveniment caritabil în sprijinul familiei. „Marcăm pentru viitor – campionat de fotbal pentru copii și adulți” se va derula duminică, 28 octombrie, de la ora 13, pe terenul de la stadionul din oraş. „ Cum putem ajuta? Participând la un frumos eveniment sportiv, unde atât copii, cât și adulți vor îmbina talentul la fotbal, cu voia bună și dorința de a face bine. Vor fi diferite standuri, inclusiv cu mâncare, iar banii strânși din vânzarea produselor, dar și din donații, vor fi înmânați familiei”, se arată în mesajul postat de organizatori pe o reţea de socializare.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri