Aplicaţia care te ţine în viaţă în situaţii limită

Data publicării:
trusa supravietuire

De astăzi, românii pot afla printr-un simplu click cum să rămână în viaţă dacă sunt pe cale să fie loviţi de fulger, dacă sunt prinşi de viscol pe drum sau în mijlocul unei incendiu.

FiiPregatit.ro este platforma care adună toate aceste informaţii vitale şi care au fost puse cap la cap de specialiştii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Apă, mâncare, baterii, lanternă, sac de dormit şi medicamente - dacă e cazul - asta ar trebui să conţină rucsacul de supravieţuire pe care ar trebui să-l luaţi neapărat cu voi atunci când plecaţi la drum, pe vreme rea.

Platforma care prezintă, în total, 15 situaţii limită a fost lansată în prezenţa comisarului european pentru gestionarea cazurilor de urgenţă.

Vorbim despre un proiect care nu a costat statul român niciun ban.

Lucian Stuparu, dezvoltator site: „Acest proiect a fost făcut ca voluntariat. Noi am colaborat să-i dăm partea vizuală şi partea tehnică din spate care să susţină proiectul”.

Reporter: Putem să spunem că unul dintre motivele pentru care acest site a fost creat este o slabă informare a oamenilor?

Raed Arafat, şeful DSU: Sunt foarte de acord cu ce aţi afirmat. Nu este suficient pregătită populaţia şi informată.

Dezvoltarea site-ului a durat mai bine de jumătate de an. La proiect au lucrat 5 voluntari, dar şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri