Aplicația nouă care îi anunță pe șoferi în timp real starea șoselelor

Data publicării:
harta drumuri aplicatie

O nouă aplicaţie pentru telefoanele inteligente le poate face viaţa mai uşoară clujenilor. Autorităţile locale au lansat un program gratuit care îi notifică în timp real pe utilizatori despre lucrările din oraş, restricţiile de circulaţie ori evenimentele importante. Alertele apar pe telefoanele oamenilor când aceştia se apropie de locul cu probleme.

În doar trei zile de la lansare, aplicaţia a fost descărcată de peste 10.000 de utilizatori. Este în top cinci al celor mai uşor de utilizat servicii la nivel local, iar instalarea durează doar câteva secunde.

Înainte de a pleca la drum trebuie să deschidem aplicaţia. Aici vedem o hartă cu toate lucrările care sunt programate în oraş pentru zilele următoare. Vedem de asemenea poziţia în care ne aflăm noi. Suntem gata să plecăm la drum. Înainte să plecăm trebuie să alegem ce fel de notificări dorim să primim. Acum am primit notificări legate de viitoare lucrări în această zonă şi suntem atenţionaţi că vor exista restricţii de circulaţie”, relatează Alexandra Groza, jurnalist Digi24.

O companie IT a construit gratuit aplicaţia pentru autorităţile locale şi este una dintre metodele prin care şoferii pot evita zonele cu ambuteiaje având în vedere că prin Cluj-Napoca circulă zilnic peste 200.000 de maşini.

A apărut această idee a unei aplicaţii care să le permită clujenilor pe traseul lor obişnuit obstacole de genul reparaţii, accidente sau închideri de circulaţie pentru a putea să îşi regândească traseele”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Este a treia aplicaţie lansată de Primăria Cluj-Napoca în ultimele 12 luni. Şoferii mai au la dispoziţie una care le arată în timp real locurile de parcare disponibile în oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri