Aplicațiile pentru modernizarea administrației

Data publicării:
sedinta guvern tineri it

Întâlnire la Palatul Victoria între Dacian Cioloş şi tineri IT-işti, bursieri ai Guvernului. Aceştia îi prezintă premierului aplicaţiile informatice la care au lucrat în ultimele zile pentru a uşura comunicarea dintre români şi autorităţi.

Sunt 20 de tineri care vor primi burse de două mii de euro, vreme de jumătate de an, ca să dezvolte proiecte cu aplicaţii şi soluţii software, destinatie modernizării administraţiei publice.

Din munca celor 20 de IT-işti bursieri ai Guvernului, care lucrează împreună cu 300 de voluntari în cadrul programului GovITHub, s-au conturat deja 12 proiecte care promit să aducă administraţia publică în secolul Internetului.

Un astfel de proiect se numeşte „Asistentul cetăţeanului” - o aplicaţie prin care utilizatorii vor fi informaţi de autorităţi, prin e-mail sau SMS, când întârzie plata taxelor locale sau când se anunţă fenomene meteo extreme.

O altă aplicaţie gândită de tineri este RoadRo, care va oferi posibilitatea ca utilizatorii să raporteze abuzuri ale şoferilor în trafic - fie că vorbim despre parcări ilegale sau încălcări ale codului rutier.

Tinerii IT-işti s-au gândit să pună în aplicare şi un sistem de programare şi de informare pentru a evita cozile de la ghişeele instituţiilor.

Iar alte aplicaţii gândite de tineri sunt pentru cei care vor să înceapă o afacere, dar şi pentru cei care vor să-şi exprime despre serviciile medicale de stat. Tinerii speră să pună în practică toate aceste idei în cele 6 luni cât vor lucra pentru Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri