Aproape jumătate dintre patroni au anunţat că dau prime

Data actualizării: Data publicării:
oameni magayin

Bugetul de Crăciun nu pare să fie afectat, ba din contră. Românii vor cheltui mai mult de sărbători decât în anii trecuţi. Bugetul alocat pentru sărbători va fi, în medie, de 1.660 de lei, potrivit unui studiu. Una dintre explicaţiile pentru acest lucru vine şi din faptul că aproape jumătate dintre patroni au anunţat deja că vor da angajaţilor prime sau alte forme de bonusuri.

Cele mai multe cheltuieli de sărbători vor fi făcute de cei care locuiesc la oraş. Potrivit studiului Mednet, suma prevăzută pentru cumpărăturile de Crăciun şi Revelion este cu 35 de lei mai mare decât anul trecut. În total, 1.660 de lei destinaţi produselor alimentare și nealimentare. Românii vor cumpăra alimente de aproape 650 de lei, iar 430 de lei vor da pe haine, cosmetice şi ornamente. Pentru cadouri, suma rezervată ajunge în medie la 560 de lei.

Vor cumpăra, în special, îmbrăcăminte şi încălţăminte, cosmetice, dulciuri şi jucării.

Dincolo de cadouri şi mâncare, sunt mulţi cei pentru care sărbătorile înseamnă un concediu departe de casă. Bugetul mediu pentru vacanţă, potrivit studiului Mednet, este de 784 lei.

Pentru ieșile în oraş sau la restaurant, suma medie va fi de aproape 288 lei.

Toate aceste cheltuieli vor fi susţinute de bonusurile pe care unii dintre angajaţi le vor primi. Datele unui studiu făcut de bestjobs de această dată arată că jumătate dintre patronii chestionaţi vor acorda între 450 de lei şi 2000 de lei drept primă de sărbători.

La polul opus, 19 la sută dintre patroni spun nu vor acorda niciun bonus cu ocazia Crăciunului şi că Recompensarea se face în funcţie de atingerea obiectivelor de performanţă, lucru care nu ţine de o anumită perioadă a anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri