Arafat: Vom avea o presiune mai mare pe spitalele din București și zonele limitrofe. Unii pacienți vor trebui transferați

Data publicării:
pacient la terapie intensiva
Pacient la terapie intensivă. Foto: Getty Images

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că din cauza creșterii cu peste 9.000 de cazuri de Covid în ultima săptămână în Capitală, sistemul medical din regiune va fi pus sub o presiune mai mare iar unii pacienți vor trebui transferați.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că, la nivelul Bucureștiului, din 6 decembrie până joi au fost 9.070 de cazuri suplimentare.

“Asta va însemna că vom avea o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureștiului și zonele limitrofe și probabil va fi nevoie de transferarea unor pacienți în alte zone unde presiunea este mai mică.

Am stabilit cu domnul ministru Tătaru că vom avea o ședință cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor ATI și șefii UPU ca să discutăm această situație, pe care o vom vedea cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri”, a declarat secretarul de stat în MAI.

“DSP-ul urmărește împreună cu prefectura situația din București, pentru că incidența nu e singurul factor care e luat în considerare pentru măsuri, de exemplu carantinarea. Există o listă de factori care este emisă de INSP și ei verifică acești factori în fiecare zi. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă”, a mai spus Arafat.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri