Asistent maternal suspectat de violență la Vaslui

Data publicării:
asistenta-maternala-violenta

Asistenţii sociali care au mers în casa femeii care o îngrijea pe fetiţa de trei ani, spun că au găsit copilul plin de vânătăi pe picioare şi abdomen, aşa că l-au dus la Spitalul de Pediatrie din Iaşi.

dr Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Iași: Mărcile traumatice de la nivelul membrelor indică sau ridică suspiciunea de agresiunea fizică. Pacientul a fost investigat în regim de urgență, ulterior internat în chirurgie pediatrică.

Femeia acuzată că a lovit copilul spune că nimic din ce i se reproşează nu este adevărat.

Mihaela Florea, asistent maternal suspectat de violență: Fetița a căzut cu piciorul de pragul ușii, pe gresie. De asta este așa. Se lovea de ceva, gata se învinețea repede.

Unii vecini spun că femeia se purta bine cu fetiţa pe care o avea în grijă.

Nu-i bătea, nu-i bătea. E o familie bună.

E o familie destul de bună, gospodari, au avut grija copiilor.

Fetița este în grija asistentului maternal din iunie 2014, alături de fratele său mai mare, în vârstă de 8 ani. Deşi băiatul nu prezenta semne de agresiune, reprezentanţii Protecţiei Copilului au decis să-l ducă într-un centru de urgență.

Irina Câmpeanu, prutătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui: Conducerea instituției noastre a dispus efectuarea unei anchete interne care va stabili persoanele care se fac vinovate de producerea nefericitului eveniment.

Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui: Având în vedere starea fetiței, polițiștii secției de Poliție Rurală 3 Bârlad au întocmit dosar penal în care efectuează în prezent cercetări asupra infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă de la trei până la şapte ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri