Asistenţii sociali au vizitat zeci de familii izolate de ninsori

Data publicării:
popricani zapada

O familie din comuna Popricani are cinci copii minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani. Stau înghesuiţi într-o singură cameră, după ce casa le-a fost distrusă de flăcări în urmă cu două luni. Tatăl copiilor este singurul care munceşte, însă nu are un serviciu stabil, ci lucrează cu ziua în localitate. Din banii strânşi, a reuşit să cumpere lemne doar pentru câteva săptămâni.

„E frig, e foarte frig aici, dar unde să mă duc, unde să stau?”, afirmă o localnică.

Într-o situaţie dificilă se află şi doi bătrâni de aproape 90 de ani, soţ şi soţie, ambii imobilizaţi la pat. Copiii ajung rar să-i viziteze din cauza drumului greu accesibil.

„Trece greu iarna la sat? Foarte greu, mai ales cu doi bătrâni, noi, cei mai tineri ne mai descurcăm, dar doi bătrâni vă dați seama”, spune o bătrână.

Asistenţii sociali au vizitat zeci de familii din comună.

Noi îi avem sub supraveghere mereu, însă în condiţii cum sunt acum, cu ninsori, cu cod galben sau condiţii speciale, ne deplasăm pe teren”, afirmă Roxana Pănoi, inspector de specialitate asistenţă socială.

Autorităţile locale vor să se asigure că bătrânii şi persoanele cu venituri reduse vor trece cu bine peste iarnă.

„Ne gândim la medicamente, la alimente, iar pentru bătrâni, de ce nu, și la un braț de lemne și o găleată cu apă”, spune Valeriu Pârlog, primarul comunei Popricani.

Persoanele care se află în pericol vor fi duse în centrele Direcţiei de Asistenţă Socială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri