„Asistenții sociali mi-au luat copilul și l-au dat unui monstru”. O femeie și-a omorât băiatul adoptat după ce s-a săturat de el

Data actualizării: Data publicării:
Leiland-James Corkill, băiatul omorât de mama adoptivă
Leiland-James, care a fost descris de serviciul de asistență socială ca fiind alert și curios, a fost luat din grija Laurei Corkill după ce autoritățile au decis că mama copilului, o victimă a violenței în familie, prezintă un posibil pericol pentru propriul ei copil. Captură foto: BBC

Leiland-James Corkill a fost luat de la mama sa de serviciul de asistență socială din Marea Britanie la doar 48 de ore după ce s-a născut în 2019. Bebelușul a fost apoi plasat în grija Laurei Castle, o femeie violentă și cu tulburări psihice, care a ajuns să îl bată și să îl scuture atât de tare încât i-a provocat moartea la o lună după ce băiatul a împlinit un an, relatează The Telegraph.

Laura Corkill, mama biologică a copilului omorât de mama lui adoptivă, a spus că serviciul de asistență socială i-a luat băiatul în grijă și „l-au oferit unui monstru” din cauză că Corkill era o victimă a violenței în familie.

Castle a fost condamnată în luna mai la 18 ani de închisoare pentru că a maltratat și ucis copilul pe care urma să îl adopte. Soțul ei a fost găsit nevinovat de cauzarea sau permiterea uciderii băiețelului.

În urma unei analize a activității asistenților sociali implicați în cazul de adopție al lui Leiland s-a descoperit că aceștia nu au verificat dosarele medicale ale familiei Castle ori problemele lor financiare și cu consumul de alcool înainte de a plasa copilul în grija lor.

Mama adoptivă a recunoscut că nu își poate controla furia și că bea șase sticle de vin pe săptămână

Asistenții sociali s-ar fi limitat la declarația Laurei Castle, atunci când au stabilit că femeia de 38 de ani era persoana potrivită pentru adopția lui Leiland.

Poliția, oficialii NHS (Serviciul Național Medical din Marea Britanie) și asistenții sociali ai Consiliului Comitatului Cumbria nu au distribuit informații esențiale despre evaluarea lui Castle pentru a decide dacă ar putea fi un părinte bun.

Una dintre informațiile care nu au fost luate în seamă de autorități este confesiunea lui Castle de față cu terapeutul ei, atunci când a recunoscut că nu își poate controla furia și că bea șase sticle de vin pe săptămână.

Laura-Castle crimă Marea Britanie
Castle a fost condamnată în luna mai la 18 ani de închisoare pentru că a maltratat și ucis copilul pe care urma să îl adopte. Foto: Profimedia Images

Leiland-James, care a fost descris de serviciul de asistență socială ca fiind alert și curios, a fost luat din grija Laurei Corkill după ce autoritățile au decis că mama sa biologică, o victimă a violenței în familie, prezintă un posibil pericol pentru propriul ei copil.

Părinții adoptivi nu au reușit să se atașeze de copil, după cum reiese și din mesajele pe care Laura Castle i le trimitea soțului ei în care îl insulta pe Leiland-James și spunea că este „un plângăcios enervant” sau „copilul diavolului” și descria cum îl bătea pe copil cu cureaua, potrivit BBC.

„Trebuie să nu îl mai lovesc că, dacă încep, nu mă mai opresc și asta nu rezolvă nimic și după mă simt prost”, i-a scris Laura soțului ei prin SMS. Într-un alt mesaj, femeia i-a descris soțului cum l-a bătut pe băiat și că trebuie să scape de copil pentru că nu îl mai suportă.

Mama biologică, despre mama adoptivă: Este un „monstru sadic”

Corkill a spus că ucigașa copilului ei că este un „monstru sadic”. „Mi s-a spus că [Leiland-James] va fi în siguranță și că va avea o viață bună. Eram împăcată cu ideea asta”, a spus Laura Corkill în timpul audierilor. „Acum, lumea mea este distrusă. Era un copil adorabil, vulnerabil și inocent. N-a avut o voce, nu a putut să se apere”.

Corkill a spus că autoritățile au greșit atunci când i-au luat băiatul, Leiland-James fiind al treilea ei copil care a fost dat în grija unor părinți adoptivi din cauză că mama lui biologică trăia cu un partener abuziv

Corkill spune că până să rămână gravidă cu Leiland-James începuse deja să își schimbe viața cu ajutorul asistenților sociali ai organizației de caritate Women Out West (WOW), care vine în sprijinul femeilor care au fost agresate fizic și sexual.

laura-Corkill
Laura Corkill a spus că dacă i se permitea să-și ia copilul acasă, băiatul ei ar fi fost acum în viață. Captură foto: BBC

Mama copilului a fost contactată de serviciile de asistență socială în legătură cu atacul asupra băiatului ei doar după ce doctorii au spus că nu se mai așteaptă ca acesta să supraviețuiască.

Până ca ea să ajungă la Spitalul Alder Hey din Liverpool, Leiland-James a murit. Angajații spitalului nu au lăsat-o să atingă corpul copilului ei pentru că acesta făcea acum parte din scena crimei.

Corkill a spus că în mod instinctiv a știut că moartea copilului ei nu a fost un accident. „Am spus că persoana care l-a avut l-a omorât.”

Rănile copilului, la fel de grave ca în cazul victimelor accidentelor de mașină

Patologii au spus în fața judecătorilor că rănile lui Leiland-James indică faptul că a suferit un „traumatism cranian abuziv”, cunoscut și sub numele de „sindromul bebelușului scuturat”, și că acestea au fost de o severitate egală cu rănile provocate de accidentele în care sunt implicate mașini care au circulat cu mare viteză, potrivit BBC.

„De ce l-au plasat acolo? De ce le-a luat așa mult timp să își dea seama? Ar fi trebuit să anuleze ordinul de adopție”, a spus Corkill într-o critică a autorităților care s-au ocupat de adopția copilului ei.

„Este un scandal național”, a spus și Laura Bell, care lucrează pentru WOW. „De multe ori, aceste femei, victime ale abuzurilor sexuale și domestice, fac alegerea corectă, ies din relație, caută ajutor, dar sunt din nou victimizate, ori de făptaș, ori de agențiile care ar trebui să le sprijine.”

„În nouă din zece cazuri, trebuie să pună la dispoziție datele de contact ale copilului persoanei care le-a abuzat”, a explicat Bell.

Fondatorul WOW, Rachel Holliday, a spus că șase mame care au fost victimele violenței în familie și cele sexuale au dezvăluit faptul că autoritățile comitatului Cumbria le-au luat copiii și i-au plasat cu persoanele care le-au abuzat.

„Unei femei i s-au luat copiii, care au fost duși la tatăl lor, iar acei copii încă spun că sunt bătuți”, a povestit Holliday. „Avem o cultură în care dăm vina pe femei” și, în consecință, atât ele, cât și copiii lor sunt puși în pericol.

Laura-Leiland-Corkill
Laura Corkill a spus că autoritățile au greșit atunci când i-au luat băiatul, Leiland-James fiind al treilea ei copil care a fost dat în grija unor părinți adoptivi din cauză că mama lui biologică trăia cu un partener abuziv. Captură foto: BBC

„Au încercat să mă facă să uit că sunt mamă, dar nimeni nu îmi poate lua asta”

Un an și jumătate a trecut de la uciderea lui Leiland-James, iar mama sa a spus că nimeni din partea autorităților din Cumbria nu a vizitat-o sau sunat-o ca să-și ceară scuze. Dacă i se permitea să meargă cu ea acasă, băiatul ar fi fost acum în viață, a spus Corkill.

Corkill a spus că asistenții sociali au dorit să trimită corpul băiatului la crematoriu și că a trebuit să se lupte pentru a-l putea îngropa. Au încercat chiar să scrie și elogiul pe care Corkill ar fi urmat să îl citească la înmormântarea copilului ei și care includea fraza: „Leiland, îmi pare rău că nu am putut să fiu părintele de care aveai nevoie”.

Corkill a refuzat să citească elogiul care i s-a oferit și a scris un alt text. „Au încercat să mă controleze în totalitate, dar nu a funcționat. Au încercat să mă facă să uit că sunt mamă, dar nimeni nu îmi poate lua asta.”

Rebecca Todd, de la WOW, a spus că ceea ce s-a întâmplat după moartea lui Leiland este de necrezut. „Trebuie ca totul să fie investigat. Toți cei implicați în acest caz trebuie trași la răspundere. Este imporant pentru Laura.”

„Am petrecut mai mult timp cu Leiland după ce a murit decât atunci când trăia”

„A fost redusă la tăcere și alungată. Să controlezi o femeie care nu poate nici să controleze funeraliile propriului ei copil, ce se întâmplă cu corpul lui, este pur și simplu greșit. Este oribil”, a spus Todd.

Laura Corkill petrece mult timp singură la mormântul copilului ei gândindu-se la viața pe care băiatul ar fi putut să o aibă – Leiland ar fi fost la creșă acum. Corkill spune că acesta este locul în care nimeni nu poate controla timpul pe care îl poate petrece cu fiul ei.

„Am petrecut mai mult timp cu Leiland după ce a murit decât atunci când trăia. Este acasă acum. L-am iubit – am vrut doar să fiu o mamă bună”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri