Sari la conținut

Atenție! Țurțuri uriași în Capitală

Mare atenţie pe unde mergeţi pe străzile din Bucureşti! Ţurţurii uriaşi de pe acoperişuri sunt o reală ameninţare. Asta în condiţiile în care oricum nu este uşor pentru pietoni să se strecoare pe trotuare, printre mormanele de zăpadă.

Temperaturile scăzute din ultimele zile au dus la formarea țurțurilor peste tot în București. În centrul vechi al Capitalei au fost deja puse afișe care atenționează oamenii să fie atenți.

Zona din centru vechi cu siguranță este una dintre cele mai periculoase pentru că este o zonă pietonală, iar clădirile din preajmă sunt pline de astfel de țurțuri extrem de periculoși care în orice moment pot să cadă.

Țurțurii nu sunt însă singura problemă. Şoferii şi-au deszăpezit de bine, de rău, maşinile. Nimeni nu s-a atins însă și de trotuare. Oamenii sunt nevoiţi în aceste condiţii să meargă în continuare pe stradă, printre mașini.

Angajaţii primăriilor spun că n-ar strica dacă oamenii ar mai pune și ei mâna pe lopată.

Sunt și excepții. Angajații unei școli gimnaziale din Sectorul 4 au ieșit să curețe trotuarele de zăpadă. Se pregătesc pentru deschiderea școlilor, de luni.

Problemele sunt însă departe de a se termina. Calendaristic, suntem abia la mijlocul iernii, iar meteorologii se așteaptă să mai fie episoade de vreme severă, cu ninsori și viscol, posibil chiar săptămâna viitoare.

Pe aceeași temă