Au apărut primele imobile pentru cei care vor să stea doar cu chirie

Data actualizării: Data publicării:
imobiliar locuinte casa case tranzactii shutterstock_129797951

Într-o ţară cu peste 90 la sută proprietari de locuinţe, au apărut şi primele imobile destinate doar celor care vor să stea cu chirie. Sunt tineri, cu familie sau manageri străini care au nevoie de flexibilitate şi confort. Ca să-i atragă, dezvoltatorii imobiliari le oferă locuri de parcare sau o sală de sport la parterul blocului, toate incluse în costul chiriei.

90 la sută dintre cei care închiriază apartamente în imobile special construite pentru asta au contracte încheiate pe cel puţin 12 luni.

Kimberly Vrânceanu - dezvoltator imobiliar: „Chiriaşii noştri sunt persoane care nu vor să cumpere locuinţe sau amână achiziţia uneia, chiria se potriveşte stilului lor de viaţă. Vârsta lor variază de la 20 ani până la 60 de ani”.

Chiria pentru o garsonieră e de 300 de euro şi ajunge la 450 de euro în cazul unui apartament cu 2 camere. Locuinţele sunt complet mobilate, iar la o nouă închiriere, sunt renovate, iar mobila cu probleme - schimbată.

Sunt variante şi pentru cei care lucrează în zona de Nord şi vor să locuiască aproape, de exemplu, în cartierul Aviaţiei. Avantajele sunt distanţa mică faţă de parcul Herăstrău şi faptul că locurile de parcare sunt incluse în costul chiriei. Blocurile au maximum 4 sau 6 etaje.

Bogdan Florea - reprezentant al unei companii imobiliare: „Datorită clădirilor de birouri avem foarte mulţi expaţi, avem mulţi clienţi din provincie urmând să lucreze pentru companiile din zonă.

Putem găsi apartamente cu suprafeţe începând de la 80 de mp până la 200 de metri, suprafaţa utilă incluzând şi terasa,

Chiria lunară variază între 500 şi 1500 de euro pe lună, în funcţie de suprafaţa locuinţei”.

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri