Au donat banii primiți la nuntă unei familii nevoiașe

Data actualizării: Data publicării:
Capture

Dar din dar se face rai, mai ales pentru copiii nevoiaşi. Doi tineri prospăt căsătoriţi la Iaşi au donat toţi banii pe care i-au primit cadou la nuntă unor fete şi băieţi sărmani: 4.500 de euro în total, bani cu care zeci de copii vor pleca în tabără la munte.

Românca Dana şi englezul Dave s-au căsătorit weekendul trecut. Cei doi locuiesc în Anglia şi sunt implicaţi în proiectul Casa Share, de la Iaşi.

În ultimii doi ani, zeci de voluntari au construit 14 case pentru familii sărace. În această vară, copiii acestor familii vor merge în tabăra pentru care Dana şi Dave donează banii strânşi la nuntă: 4.500 de euro.

„Cred că a fost momentul perfect, deoarece Bogdan a zis că se chinuia puţin să strângă banii. Am zis că este mai bine ca aceşti bani să se ducă pentru cineva. Ar ajuta mai mult pe altcineva decât pe noi şi m-am gândit să îi dăruiesc”, spune Dana Ashforth.

„Ar trebui să spun că e vorba de bucuria copiilor de aici, care aduce plăcere multor oameni care ajută aceste familii şi este un proiect care merită”, spune Dave Ashforth.

„Eu adunam câte 50 de euro, câte 20 de euro. Mă duceam pe la prieteni... băi, hai să facem o surpriză copiilor şi a venit ca o mănuşă”, spune Bogdan Tănasă, iniţiatorul Casa Share.

Pentru copii, voluntarii din programul Casa Share fac parte acum din familiile lor.

„Vreau să mă fac doctor, pentru că domnul Bogdan ne-a ajutat şi el pe noi şi vreau să ofer şi eu ajutorul altor oameni”, spune Andreea Hriscu.

Casa Share a început în primăvara anului 2015, atunci când Bogdan Tănasă a cerut pe Facebook ajutor pentru construirea unei locuinţe și a continuat apoi cu construirea altor 13.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri