Au început lucrările la pasajul din Piața Presei. Ar trebui să fie gata în zece luni

Data publicării:
pasaj piata presei

După patru ani de dezbateri, modificări şi contestaţii, lucrările la Pasajul din Piaţa Presei Libere au început. Municipalitatea anunţă ca acesta va fi gata în primele luni din 2015 şi va costa 62 de milioane de lei. Proiectul este conceput pentru un singur sens cu intrare de pe Șoseaua București-Ploiești.

Deocamdată lucrările cele mai intense sunt în centrul Pieței. De aici pasajul se va împărți în două, o ieșire pe B-dul Kisselef, iar cea de-a doua pe b-dul Mărăști.

După finalizarea lucrărilor, şoferii vor putea traversa subteran zona Piaţa Presei Libere din orice direcţie. Pasajul va face legătura atât cu liniile de tramvai şi de autobuz, cât şi cu viitoarea Magistrală 6 de metrou.

Cred că se poate realiza în 10 luni, este util pentru că traficul este foarte aglomerat. Se fac tot felul de pasaje dar parcări nu se fac, aici este problema, cu parcări s-ar elibera o bandă şi asta ar fluidiza traficul”, este de părere un bucureștean.

„Nu cred că în 10 luni, poate în doi ani”, spune un altul.

„Dacă o să se blocheze pe câte un sens, o să fie dezastru, deja, uite este sâmbătă şi nu este circulaţie ca în cursul săptămânii”, observă un șofer.

Începerea lucrărilor i-a surprins pe activiștii de mediu care au acționat primăria în instanță pentru a opri proiectul. Ei sunt nemulţumiţi că peste 200 de copaci din zonă vor fi tăiaţi pentru a face loc lucrării.

„Pasajul distruge una dintre cele mai frumoase zone istorice ale Bucureştiului, o zonă protejată, este vorba de sistemul de bulevarde de promenadă Kisselef, Aviatorilor, Prezani”, spune Roxana Wring președinte Asociația Pro DoMo.

Inițial proiectul propus era mult mai complex și prevedea parcări dar și treceri pentru pietoni. În varianta finală acesta va avea o lungime de 780 de metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri