Sari la conținut

Au început pregătirile de Crăciun în Capitală

În Capitală, pregătirile pentru sărbătoarile de iarnă sunt în plină desfăşurare. Pe mai toate bulevardele mari din centrul oraşului, electricienii lucrează toată noaptea pentru a monta luminiţele de Crăciun. În paralel, în Piaţa Constituţiei s-a început deja amenajarea târgului de Crăciun care îşi va deschide porţile pe data de 1 decembrie.

Pe bulevardul Aviatorilor, doi electricieni au muncit de zor pentru a împânzi cu beculţe tot spaţiul situat între piaţa Charles de Gaull şi statuie.

Electrician: „Sigur, sunt alte modele, mult mai frumoase, venim cu noutăţi... E totul frumos şi încă nu e terminat. Am început cu ornamente, o să vină cu altceva, cu legături între ele."

Unii însă vor ceva mai mult decât nişte luminiţe, oricât de frumoase ar fi acestea.

Studentă: "Cred că ceva interactiv ar prinde foarte bine la public. Sunt foarte mulţi copii care admiră foarte mult luminiţele şi cred că asta ar fi ideal pentru ei."

Activitate intensă a fost şi pe Calea Victoriei.

În acest an, în 2016, bucureştenii vor avea parte pe Calea Victoriei de foarte multe steluţe. În dreptul fiecărui stâlp de iluminat a fost amplasată o steluţă şi sunt legate între ele, în zig-zag de câte trei cabluri, pline şi ele de beculeţe.

Luminiţele de Crăciun se vor aprinde oficial pe data de 1 decembrie. Tot atunci, în Piaţa Constituţiei îşi va deschide porţile şi Târgul de Crăciun, devenit deja o tradiţie în Capitală.

Pe aceeași temă