Au plătit 6.000 de dolari ca să îngrijească în Iași copii cu dizabilități

Data publicării:
voluntar

Și-au lăsat familiile la mii de kilometri distanță pentru a face voluntariat într-un centru de plasament. Opt tinere din Statele Unite ale Americii au ajuns zilele acestea la Iași, unde timp de patru luni vor avea grijă de 51 de copii cu dizabilități, potrivit Digi24 HD.

Brooke are 21 de ani și este unul din cei opt voluntari americani de la centrul de plasament Sfântul Andrei din Iași.

Brooke Hollman, voluntar: E un pic diferit pentru că nu am experiență cu copii cu epilepsie sau probleme fizice. Dar îmi place acest lucru, faptul că ajung să îi cunosc și să îi iubesc așa cum sunt.

Coordonatorul grupului a revenit în centru după trei ani de pauză. Tânăra s-a întors deoarece s-a atașat de copii și știe cât e de important ajutorul pe care îl oferă angajaților și celor mici.

Ashley Megan Moss: E un băiat, în mod particular, de care sunt foarte apropiată și e frumos să îl văd. Când l-am cunoscut acum trei ani nu mergea, acum merge, vorbește, merge la școală și e frumos să văd comparațiile.

Ca să ajungă să facă voluntariat în Iași, tinerii au plătit din propriul buzunar aproape 6.000 de dolari, bani ce reprezintă transportul, cazarea și masa.

Voluntar: Am muncit mult în ultimii ani ca să strâng bani să vin aici. Mi-aș dori să vorbesc limba deoarece aș vrea să îi învăț culorile, animalele, dar din cauză că nu vorbesc, uneori îmi este greu. Deci, învăț și eu la fel de mult ca ei.

În centrul de plasament Sfântul Andrei din Iași sunt acum 51 de copii cu dizabilități. Fiecare trebuie îngrijit de câte un educator, însă aici sunt câte doi educatori la o grupă de 14 copii. Voluntarii acoperă astfel lipsa specialiștilor.

Elena Șuhan, educator Centrul de Plasament Sf. Andrei: Noi suntem foarte obosite, timpul alocat este mult mai puțin copiilor și în general este mult mai greu

Teodora Racoveanu, psihoterapeut Centrul de Plasament Sf. Andrei: Este important pentru personal, dar pentru copii în mod special. Fiind cu deficiență severă, lipsiți de autonomie este greu să faci activități de grup și îi implicăm pe acești voluntari în activitatea noastră cu acești copii.

Tinerele din Statele Unite ale Americii vor rămâne la Iași patru luni, timp în care dimineața vor face voluntariat la centrul de plasament Sfântul Andrei, iar după amiaza vor merge și la Spitalul de Pediatrie, tot pentru activități de voluntariat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri