Au venit să facă reparații, dar au provocat stricăciuni

Data actualizării: Data publicării:
muncitor

Mai mulţi angajaţi RADET, care ar fi trebuit să remedieze o problemă pe şoseaua Doamna Ghica, au distrus un spaţiu verde amenajat din banii cetăţenilor. Nu s-au oprit aici: au compromis borduri, au pârjolit iarba și chiar au arat pe alocuri. Una peste alta, au transformat spaţiul într-o groapă de gunoi. Oficialii Administraţiei Domeniului Public din Sectorul 2 i-au fotografiat şi i-au postat pe Facebook, ca să-i facă de râs. Cei de la RADET au anunţat că vor reface spaţiul verde până la finalul săptămânii viitoare.

Muncitorii au lăsat în urma lor prăpăd.

- Aşa-i la noi, la români: ca să facem un lucru, stricăm altceva şi...

- Cine plăteşte?

-Noi, contribuabilii.

Două aspersoare au fost îngropate, iar trandafirii miros acum a motorină.

-Cine plăteşte? RADET-ul sau Primăria?

-Era o vorbă, dar se supără...

- Nu se supără nimeni!

- Turcu plăteşte!

- Dumneavoastră, cetăţeanul!

- Nu. Noi toţi plătim, indiferent că suntem sau nu suntem conştienţi.

Întrebat despre activitatea colegilor, un angajat RADET venit să reîngrădească zona de avarie, a vrut să cheme poliţia, nemulţumit că se filmează.

Angajat RADET: Au avut şefi! Au avut şefi la ei.

-Păi şi şefii ce-au păzit?

-Nu ştiu! Nu sunteţi corect nici dumneavoastră, nici RADET-ul nu-i corect! Deci, nu sunteţi corecţi!

-De ce nu sunt corect?

-Pentru că faceţi o filmare aiurea. Vreţi să chem şi poliţia, pentru că dumneavoastră nu sunteţi corect în privinţa asta?

-Vă rog frumos!

Poliţia a fost chemată de păgubiţi. În comentariul de pe Facebook, oficialii ADP Sector 2 au scris că au sesizat Direcţia de Control a Poliţiei Locale Bucureşti. Conform Legii 24 din 2007 distrugerea unui metru pătrat de spaţiu verde înseamnă amendă de până la 4.500 de euro. În plus, parcarea maşinilor sau utilajelor pe spaţiul verde este sancţionată cu o mie de lei. Autorităţile se plâng că pierd milioane de lei anual din cauza muncitorilor.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul general al Capitalei: Fac Beirut pe zonele din Bucureşti. Pe unde taie vin şi pun nişte plazvais din ăla care arată cum arată. Niciodată nu-i poţi identifica. Zici că sunt o brigadă de la Serviciile de Informaţii care umblă pe dedesubt să-şi bage cablurile. Cred că ar trebui să avem o discuţie cu toţii, pentru că aşa cum observaţi, astăzi facem, mâine desfacem.

RADET a explicat că utilajele au fost amplasate pe spaţiul verde dintre cele două sensuri de circulaţie, pentru a nu bloca traficul. Oficialii promit că muncitorii vor reface spaţiul verde şi vor face curăţenie în zonă până la finalul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri