Autocarul răsturnat va fi expertizat

Data publicării:
autocar

18 oameni răniţi în accidentul de ieri seară dintre Predeal şi Râşnov sunt în continuare internaţi în spitalele din Braşov. În autocarul răsturnat erau angajaţi ai unei firme din Capitală, români şi străini. Se face acum o anchetă pentru a se afla cauzele accidentului. Autocarul urmează să fie expertizat.

37 de oameni erau în autocarul răsturnat între Predeal şi Râşnov. Mergeau spre o pensiune din Râşnov unde urmau să participe la un team-building.

Locotenent colonel Marciu Lucian, prim-adjunct ISU Brașov: Operațiunea a fost dificilă. După cum ați văzut, autocarul era pus pe o parte. Cu cât săpam ca să ajungem la victimă, pentru că avea un braț prins între autocar și pământ, el se afunda din ce în ce mai mult.

Cristina Varşadi, medic coordonator UPU Braşov: A 37-a persoană a fost încarcerată, a fost tot timpul conștientă pe durata descarcerării. A fost o descarcerare lungă și dificilă

Raed Arafat, secretar de stat MAI: În mod automat la Braşov s-a instituit codul roşu şi asta înseamnă mobilizare de forţe din judeţele limitrofe. S-au mobilizta echipe de la Prahova, de la Covasna plus echipe de la Braşov.

Şoferul autocarului, care nu consumase alcool înainte să se urce la volan, dă vina pe starea drumului.

Horia Stancu, inspector șef județean, Inspectoratul de stat pentru transporturile rutiere: „Am verificat certificatul de clasificare emis de Registrul Auto Român. Autocarul avea voie să transporte 48 de călători, iar după documentul de transport pentru cursa ocazională, erau 36 de pasageri plus șoferul, este perfect legal.

Ca să stabilească exact ce s-a întâmplat, anchetatorii vor audia toţi martorii şi vor expertiza autocarul. A fost deschis deja un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri