Avantajele reabilitării termice: scade factura la utilități, crește valoarea locuinței

Data publicării:
blocuri mediafax-5

Reabilitarea termică poate aduce facturi mai mici la întreţinere cu până la 40%, dar mai sunt şi alte avantaje. Spre exemplu, pe piaţa imobliară, valoarea unui apartament sau a unei case izolate termic poate creşte cu până la 10-15%. De asemenea, în timpul verii, pe perioada caniculei, temperatura se menţine constantă într-o locuinţă izolată termic.

Concret, izolarea termică înseamnă că imobilul este îmbrăcat în polistiren sau în orice alt material izolator, că sunt montate geamuri termopan şi că sunt reparate balcoanele sau terasele. De asemenea, un rol important joacă parchetul, gresia, încălzirea prin pardoseală, dar şi modul cum este izolat acoperişul.

Trebuie reparate conductele şi armăturile şi schimbate coşurile şi arzătoarele, care fac parte din corpul comun al clădirii.

Pentru reabilitare, asociaţia de locatari trebuie să plătească 20% din costul lucrărilor. Proprietarii trebuie să suporte fie 10%, fie 20% sau 30% din costul lucrărilor, în funcţie de venitul mediu lunar net pe persoană. Dacă unul sau mai mulţi proprietari nu îşi permit aceste cheltuieli, atunci primăria poate decide să preia aceste costuri şi tot primăria va decide şi modul în care îşi va recupera banii.

Citiți și:

Locuinţe vândute doar cu certificate energetice

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri