Avarie majoră la rețeaua de apă din Ploiești. Precizările Apa Nova

Data actualizării: Data publicării:
apa robinet1-1

O avarie majoră s-a produs sâmbătă în sistemul de alimentare cu apă în zona centrală şi de nord a Ploieştiului. Direcţia de Sănătate Publică Prahova a interzis utilizarea apei pentru băut, gătit şi spălat. Compania Apa Nova a anunțat că a izolat conducta defectă și a schimbat sursa de alimentare cu apă.

Actualizare. Apa Nova a anunțat că a identificat problema de pe rețeaua de apă din Ploiești și că a schimbat sursa de alimentare cu apă, în conformitate cu recomandările DSP.

Comunicatul Apa Nova:

Avaria identificată este pe o conductă pusă în funcțiune în anul 2015, lucrare care nu a fost realizată de către Apa Nova Ploiești. Compania Apa Nova Ploiești informează că avaria a fost localizată și tronsonul de conducta izolat. Nu se cunosc în acest moment care au fost cauzele ce au generat această avarie.

Zonele afectate sunt alimentate cu apă în acest moment prin intermediul altor conducte de distribuție, iar zona afectată a fost transferată pe o sursă alternativă de alimentare cu apă pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile. La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploiești, prin soluția de transferare pe o altă sursă conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, apa este conformă pentru consum. Recomandăm pentru cetățenii care au ajuns târziu acasă să lase apa să curgă un interval scurt de timp.

Echipele companiei noastre sunt în continuare pe teren pentru orice verificare necesară.”


„Compania Apa Nova Ploieşti desfăşoară în cursul zilei de azi, 09.02.2018 o lucrare complexă de remediere a unei avarii majore apărută la sistemul de distribuţie si alimentare cu apa potabilă. Echipele operaţionale ale Apa Nova Ploieşti au intervenit rapid încă de la ora 05:30 dimineaţa pentru identificarea locaţiei de avarie si la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) si cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală. Ca urmare a amplei avarii, precum si a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite în zonele amintite, compania anunţă că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, în sensul creşterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariţia de boli asociate consumului de apă”, precizează Apa Nova, citată de News.ro.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova instituie in zona de aprovizionare cu apă potabilă afectată (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja si Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicţie de consum de apa distribuita prin reţeaua de distribuţie, interdicţia vizând consumul de apa pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi. Apa va putea fi folosita doar pentru evacuarea apelor uzate. Măsura este valabilă până la confirmarea potabilităţii apei.

Apa Nova Ploieşti si Direcţia de Sănătate Publică Prahova prelevează probe de apă din reţeaua de distribuţie a zonei afectate in vederea analizării calităţii apei distribuite.

„Apa Nova Ploieşti îşi cere scuze pentru disconfortul creat ploieştenilor si pune la dispoziţie cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgenţă. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cat mai scurt de timp”, mai anunţă conpania.

Şi DSP Prahova are un comunicat cu conţinut similar, afirmând că mai mulţi consumatori au reclamat calitatea apei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri