Averea din cocioabă. O femeie care a murit în sărăcie lucie avea ascunși în casă 100.000 de lei

Data publicării:
cocioaba

Nu am bani de pâine, nu am de mâncare”. Acesta era refrenul pe care îl auzeau mereu vecinii de la Elena Graicu. Fostă asistentă medicală, femeia avea însă pensie de peste o mie de lei. Nu cheltuia un ban şi trăia din mila lumii.

La două zile ne duceam cu termosul cu ceai, cu ceva mâncare de la cantina, să îi asigurăm existenţa, să treacă de iarnă”, își amintește primarul Mihai Mazilu.

După ce a murit, toată lumea a înţeles ce se întâmpla. Asistentul social care o ajuta a găsit în casa femeii un sac doldora de bani. În total, 100.000 de lei.

În jur de 700 şi ceva de milioane şi cecuri, multe cecuri”, spune asistentul social Mariana Tomulescu.

După 20 de ani, vecinii şi-au explicat comportamentul femeii. „Avea pensie, dar şi când avea servici mânca pe la oameni.

, prin comună”, spune un vecin.

Fosta asistentă medicală mai are pe lume o singură rudă. Un frate, cu care însă nu mai vorbise de ani întregi. Bărbatul nu a avut nicio pretenţie la uriaşa sumă găsită în casa surorii lui.

Aşa că toţi banii ar putea ajunge în conturile primăriei. Edilul speră că legea îi va permite să ia suta de mii de lei agonisită de bătrână după o viaţă de lipsuri asumate.

Vrea să o folosească pentru a face zilele mai uşoare celor care într-adevăr au nevoie de ajutor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri