Azilul umilinţei. Oficialii Primăriei Sectorului 1 se declară şocaţi: „Eu aseară am rămas interzis”

Data publicării:
reactii2

„Personal nu înţeleg, eu aseară am rămas interzis”. Este prima reacţie a şefului de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a sectorului 1, Dănuţ Ioan Fleacă. Pare că nu ştia nimic despre ce se întâmplă într-o instituţie pe care, măcar teoretic, o are în subordine. Pune la îndoială realitatea imaginilor.

Discuție reporter - Dănuţ Ioan Fleacă

Dănuţ Ioan Fleacă: „Aseară când aţi prezentat erau imagini din alte cămine”

Reporter: E vreo imagine care nu e de aici?

Dănuţ Ioan Fleacă: Nu, sunt acestea... Este un colaj în care anumite imagini şi aspecte cu uşile şi cum arată de rău interiorul. Este nedrept ce se întamplă cu acest cămin.

Reporterii Digi24 au descoperit că bătrânii primesc mâncare puţină şi proastă, iar cadourile care le sunt aduse ajung în sacoşile angajaţilor.

„Au venit cei de la SRI şi au vrut să dea personal. După ce le-au dat cadourile în cameră, au venit asistentele şi au luat tot”, le-a spus unul dintre paznici reporterilor Digi24.

Discuție reporter - Dănuţ Ioan Fleacă

Dănuţ Ioan Fleacă„Admit că s-a întamplat chestia asta. Director Primăria sectorului 1: Pentru ce spuneti dvs., eu îmi asum responsabilitatea.

Reporter: Ne-a mai spus şi faptul că a primit ordin să nu controleze pe nimeni în momentul în care iese.

Dănuţ Ioan FleacăAcesta este un alt lucru pe care nu îl înteleg. Am discutat cu şeful de obiectiv şi ordinul este să se controleze. Am avut surprize, în alte locații, se spunea că se intră, se iese cu maşina, se intră, se iese cu plasele.

Directorul pune la îndoială faptul că angajaţii le spun vorbe grele bătrânilor.

Reporter: Le-am întrebat pe doamne şi spuneau că lumea e rea.

Dănuţ Ioan Fleacă: Nu cred că cineva îşi permite să vorbească urât cu o persoană la pat.

Totuși, în înregistrările făcute de reporterii Digi24 cu camera ascunsă se aude clar cum o asistentă îi spune unei paciente: „Puturoaso ce eşti! Proasto ce eşti!”

În căminele de stat sunt locuri puţine, este un fapt ştiut. Dar nimic nu justifică internarea în aceeaşi cameră a unui bărbat şi a unei femeie, în condiţiile în care nu există nicio legătură între cei doi.

„Într-adevar am fost şi am văzut. Este doamna aceea. Este nefericit că într-un pat se află un bărbat”, spune reprezentantul primăriei.

Directorul a negat şi că ar fi interzis accesul familiilor care vor să vadă înainte de a interna un bătrân care sunt condiţiile din azil.

„Accesul în cămin este liber. Să vii să spui că nu se poate vedea nicio cameră, este o aberaţie”, spune el.

Totuși, administratorul căminului le-a spus reporterilor că nu le pot arăta camera în care urma să stea presupusa bunică a acetsora.

Discuție reporter - Dănuţ Ioan Fleacă

Dănuţ Ioan Fleacă: I-am şi spus: măi Mihai, de ce nu le-ai permis accesul?

Reporter: De ce a zis că ne arată un showroom? Omul care vine aici se cazează în showroom?

Dănuţ Ioan Fleacă: Ce showroom?

Reporter: A zis că dacă vrem să vedem, are o camera de imagine.

Dănuţ Ioan Fleacă: Nu exista, doamnă, cameră de imagine.

Ministerul Muncii nu a dorit să comenteze situaţia de la Căminul de Bătrâni Străuleşti. Contactat, purtătorul de cuvânt al ministerului le-a transmis reporterilor că este... weekend. Poate că bătrânii internaţi în căminul groazei vor primi un răspuns, începând de mâine. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri