Bal caritabil al notarilor din Oradea. Mihai Neșu, speranța copiilor cu dizabilităţi

Data publicării:
mihai nesu

Rareori văzut în public, după ce s-a retras în urma unui accident, celebrul fotbalist Mihai Neșu a revenit în forță. Deși imobilizat în scaunul cu rotile, el s-a transformat în ambasadorul copiilor cu grave probleme neuro-motorii. Mihai Neşu vine la evenimente pentru a convinge pe oricine că sunt șanse reale ca cei bolnavi azi să se vindece și să facă primii pași. Pentru asta este însă nevoie și de ajutorul bănesc al celor ce înțeleg câtă suferință există acolo unde boala umbrește copilăria.

Aceasta este o mică parte din filmuleţul prezentat aseară în cadrul unui bal caritabil organizat de notarii din Oradea. La eveniment a participat şi fostul fotbalist Mihai Neșu, care conduce o fundaţie care luptă pentru tratarea copiilor cu dizabilităţi.

Vădit mișcat și uneori gâtuit de emoție, Mihai Neșu a decis să vorbească despre eforturile organizaţiei.

„O idee venită după multe plimbări ale mele prin lume căutând terapii și încercând tot felul de soluții pentru îmbunătățirea sănătății mele”, a spus Mihai Neșu.

Momentan avem 60 de copii care vin în regim săptămânal, în permaneță, la centru de recuparare sfântul Nectarie din Oradea dar pe lângă aceștia mai sunt 30 de copii din alte județe”, a adăugat Iulia Maria Băcăran, director al Fundație Mihai Neșu.

În fiecare an fundația cheltuiește în jur de 350.000 de lei pentru a trata copiii. Banii sunt folosiţi atât pentru pregătirea profesională a celor șapte terapeuți pe care îi are cât și pentru achiziționarea echipamentelor de ultimă generaţie.

Eu am văzut din experință că dacă în terapie nu există continuitate nici rezultatele nu apar”, a mai spus Mihai Neșu.

La balul caritabil au participat 70 de notari. Fiecare a donat cât a putut şi, în plus, unul dintre ei a cumpărat cu 7.000 de lei o minge de fotbal cu semnăturile jucătorilor naționalei adusă chiar de Mihai Neşu.

Ne-am dat seama că acolo e mai mult decât dorința de a ajuta, e o cantitate uriașă de suflet și de pasiune pusă și noi vrem să facem parte din acest moment și această bucurie de a ajuta”, a spus Marinela Baba, președintele Camerei Notarilor Publici Oradea.

Pe mine mă ajută foarte mult și mă bucură foarte mult când îi văd ce putere de luptă au”, a mai spus Mihai Neșu.

Mihai Neşu a decis să înființeze o fundație pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi după ce a trăit el însuși drama unui accident ce l-a lăsat paralizat, în 2011, în timpul unui antrenament la echipa olandeză FC Utrecht.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri